Fra Gud

Fra Gud

Alt vi har, har vi fått av Gud

Hvor ofte tenker vi på hvor heldige vi faktisk er? Vi får gå på skole, så vi kan få jobber som gir oss penger. Penger i massevis. Penger til å kjøpe siste Apple-gadget, og til å kjøpe mat såklart. En jeg kjenner i Uganda tjener like mye på en dag som jeg tjener på en time! Mine penger går til kaffe, hans penger når såvidt til å forsørge familien. Det er ingen selvfølge at vi har det så bra, når mesteparten av verdens befolkning på ingen måte har like mye luksus som oss!

Alt vi har fått, har vi fått av Gud! ”Det er i ham vi lever, beveger oss og er til” (Apg 17,28)

Gud gir oss masse og ønsker at vi skal ta vare på det

I Matteus står  det en lignelse som Jesus fortalte om tre tjenere som fikk utdelt talenter, noe som var en hel del penger. De fikk talentene for å passe på dem, og passe på dem og bruke de rett til sjefen kom tilbake. En fikk 5, en fikk 2, og en fikk 1 talent. Alt etter hva de hadde evne til. Da sjefen kom tilbake hadde han som fikk 5 tjent opp til 10, og han som fikk 2 hadde tjent opp til 4. Tjeneren som fikk 1 talent derimot, hadde gravd ned den ene han hadde og sto nå med bare 1 talent.

Gud gir oss masse og ønsker at vi skal ta vare på det, gjøre det bedre og forvalte det riktig. Hva er det vi har fått av Gud, som vi slett ikke har gjort oss fortjent til?

Vi skal bygge hverandre og oss selv opp og gjøre hverandre bedre

Her er noen  ting:

– Penger og materielle goder
Når vi har så mye penger, kan vi gi noe tilbake til de som trenger det mer enn oss? Kan vi gi litt mer enn vi gjør nå?

– Talenter og evner
Bruker vi evnene våre til å bygge opp og hjelpe andre og å ære Gud?

– Tid
Tiden vi har fått kan vi for eksempel bruke på facebook, krigsspill eller å se oss i speilet for å finne alle tenkelige feil? Kanksje vi kan bruke den mer på å vise kjærlighet til andre og oss selv, Gud elsker oss!

– Venner
Gud elsker vennene dine, han har skap dem akkuratt som de skal være. Bygger vi opp vennene våre ved å være gode mot hverandre i stedet for å baksnakke hverandre?

For å oppsummere…
Alt vi har, har vi fått av Gud!
Vi har fått mye, særlig i Norge!
Vi skal bygge hverandre og oss selv opp og gjøre hverandre bedre, som i lignelsen med talentene, fordi Gud elsker oss.

Ukas andakt er skrevet av Malene Holmaas Bjørgaas.