Har du hørt om stillhet?

Har du hørt om stillhet?

Hvor ofte er det egentlig helt stille? Så å si aldri. Min oppfordring til deg er: prioriter stillhet i dag.

Andakt

Denne andakten er skrevet av Marta Lodden. Hun er 21 år, kommer fra Stavanger og er nå tannpleiestudent i Oslo.

Som kristen ungdom og student er hverdagen ofte travel.

En skal henge med venner – mye, gjøre skolearbeid, møte opp på skolen, trene, engasjere seg i menigheten, være oppdatert på dagens aktivitet på sosiale medier osv.

Lista er lang. Når får en tid til å gjøre andre ting? Ting som vi virkelig har behov for? Når har en tid til å være stille?

Aldri stille rundt oss

Som kristen trenger jeg stillhet. Som ungdom trenger jeg stillhet. Som student trenger jeg stillhet. Kanskje ikke du er som meg, og liker  å koble ut fra den travle hverdagen av og til. Men jeg tror de fleste kjenner på at en fort kan bli stresset eller rastløs hvis det blir stille rundt oss.

Hvor ofte er det egentlig helt stille? Så å si aldri hvis du lever likt mitt liv. I leiligheten er det ikke alltid like stille når man bor tre jenter sammen. Naboer som ikke alltid tar hensyn. På bussen eller trikken er det alltid trafikklyd eller folkesnakk. På trening hører en musikk. På skolen hører en foreleseren. I menigheten hører en musikk og taler osv.

Prøv selv!

Men hva med å prøve å være stille i for eksempel fem min? Så godt det lar seg gjøre i alle fall. Det er helt nydelig. Den tida der er virkelig undervurdert. Etter et møte i menigheten min før jul, hvor temaet var stillhet, fikk jeg virkelig sansen for daglig stillhet. En trenger ikke alltid å ha den like lenge, men det å kjenne på at en ikke trenger å si noe, høre på noe eller i det hele tatt tenke. Bare la det være stille.

Og så tror jeg det er viktig som kristne at vi har litt stillhet innimellom. Hvor vi har tid til å høre etter på hva Gud ønsker å si oss eller svare oss. Gud blir ofte gjemt bort i alt bråket i hverdagen.

Så min oppfordring til deg er, prioriter stillhet i dag! I 2 min, 5 min eller 15 min. Prioriter det hver dag denne uken, så ser du hva du selv synes om det.

Lykke til!

Andakt

Denne andakten er skrevet av Marta Lodden. Hun er 21 år, kommer fra Stavanger og er nå tannpleiestudent i Oslo.