– Hvis du ikke finner positivitet i verden, kan du hvile i at du er elsket av Gud. Og det er en sann glede!

– Hvis du ikke finner positivitet i verden, kan du hvile i at du er elsket av Gud. Og det er en sann glede!

Malin Geniva Fjalestad (19) skriver i dagens andakt at vi kan glede og finne hvile hos Gud.

Andakter av og for unge

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for unge. Andaktene baserer seg på et av skribentens favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.

Da jeg døpte meg vinteren 2023, ga min farfar meg noen veldig fine bibelvers. Jeg går som regel en lang periode uten å tenke på dem, men hver gang jeg gjør det, blir jeg litt overrasket over hvor mektig det som står er!

Gled dere i Herren alltid! Igjen vil jeg si gled dere! La deres mildhet bli kjent av alle mennesker. Herren er nær! Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting bønneemnene deres kommer fram for Gud i påkallelse og takk. Og Guds fred som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus. (Fil 4,4-7)

Her står det jo mye forskjellig, og så mye fint! Hvis alle Kristne hadde lest dette hver morgen, tror jeg det hadde hjulpet med å gi glede, styrke og fred i en stressende hverdag!

– Jesus er min glede

Det første verset handler om at vi alltid skal glede oss i Jesus, noe som ikke alltid kan virke like lett.

Selv om verden ikke gir oss grunner til å være glade, gjør Jesus det.

Det er så mye ondt i verden, så sier dette verset at man alltid skal være glad? Nei, det tenker jeg ikke at det gjør! Jeg tenker det sier at Jesus er full av godhet og kjærlighet.

Selv om verden ikke gir oss grunner til å være glade, gjør Jesus det. Hvis du ikke finner positivitet i verden, kan du hvile i at du er elsket av Gud. Og det er en sann glede!

Godhet til alle

Etter det, står det at vår mildhet skal bli kjent av alle mennesker.

Vi skal ikke bare vise det til de kristne i klassen, familien eller i kirka.

Det tenker jeg kan vise til at vi kristne skal være annerledes, og at det skal merkes. Vi skal vise respekt og godhet til de rundt oss, og være lys i en mørk verden.

Vi kristne skal reflektere hvem Jesus er. I tillegg står det at mildheten skal bli kjent for ALLE mennesker. Vi skal ikke bare vise det til de kristne i klassen, familien eller i kirka. Du og jeg skal vise mildhet til den som sitter i kassa på butikken, bussjåføren og de vennene som ikke er helt som deg.

Vi har ingenting å være bekymret for, for Jesus passer på.

– Kan alltid takke for Jesus

Mot slutten kan vi lese at Herren er nær, altså at Gud alltid går med oss. Det er ingenting vi kan gjøre eller si for at Han skal forlate oss. Vi har ingenting å være bekymret for, for Jesus passer på.

Hvis du føler du ikke har noe å takke for, kan du alltid takke for Jesus.

Vi kan be til Han, og takke Han. Takke Han for den freden Han gir oss, den fred som er mye større enn vi kan forstå! Hvis du føler du ikke har noe å takke for, kan du alltid takke for Jesus. Han som ble sendt av sin egen far slik vi kan få leve i evigheten. Tenk så fint!

Alt dette er sannheter som kanskje ligger litt i bakhodet til mange, inkludert meg selv. Men jeg ønsker at dette skal bli noe som jeg og andre kan få inn i livene våre, og la dette definere vår hverdag.

Herren er nær, så vis det i livet ditt!

Privat

Andakter av og for unge

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for unge. Andaktene baserer seg på et av skribentens favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.