– Han lover å lede deg, og gjør det akkurat nå

– Han lover å lede deg, og gjør det akkurat nå

– Det er fort gjort å gi Jesus begrensninger, for å heller gå i egen kraft, skriver Ingrid Kotner (19) i dagens andakt.

Andakter av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene kan basere seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.

«Se, jeg gjør noe nytt. Nå spirer det fram. Merker dere det ikke? Ja, jeg legger vei i ørkenen, elver i ødemarken.» (Jes 43,19)

Heisann, jeg heter Ingrid Kortner og går UngGlobal Indonesia på Bibelskolen Fjellhaug. Et av mine favorittvers er Jesaja 43,19. Dette er ord som i den siste tiden har fått større betydning for meg.

Det er fort gjort å gi Jesus begrensninger, for å heller gå i egen kraft.

Noe nytt spirer fram

Gud snakker til Israelsfolket, men også like mye til oss i dag. Bildene han bruker er at han vil la noe nytt spire fram i oss, og vil legge nye veier og elver i vår ødemark. Vi kan vel føle på det noen og enhver, at vi trenger nye spirer, elver med friskt og nytt vann, og vei og retning i livene våre.

Det er fort gjort å gi Jesus begrensninger, for å heller gå i egen kraft. Etter fire måneder på tur og flere sterke inntrykk, har det blitt tydelig i mitt eget liv. Jeg har fått møte mennesker som velger å stole på Gud med hele seg, som gir opp egen kontroll og søker å bli ledet. Det er sterkt å se hvor stort spillerom de gir til Gud, og hvor mye de blir brukt.

Når Gud lover å «legge vei i ørkenen, elver i ødemarken», peker han frem mot nettopp Jesus.

Det står at Guds styrke fullendes i svakhet (2 Kor 12,9), og jeg har mye å lære av det. Kanskje jeg også må gi slipp på egen kontroll, så Jesus får all æren når nye veier og elver oppstår i livet mitt.

Peker mot Jesus

Når Gud lover å «legge vei i ørkenen, elver i ødemarken», peker han frem mot nettopp Jesus. I Bibelen sier Jesus helt tydelig at han er veien og livets vann. Med andre ord er livet med Jesus nyskapende og levende.

Han er redningen når vi går oss vill, setter oss fast eller mister motet. Både som en trygg havn, men også en som vil lede oss til steder vi selv ikke forventer.

I stedet sendte Gud et hjelpeløst barn – et menneske som radikalt elsket, radikalt kritiserte og snudde samfunnet.

Radikal Messias

Det var mange som ikke forsto hva som «spirte» da Gud sendte Messias. De forventet en hersker som skulle komme med rikdom og makt.

I stedet sendte Gud et hjelpeløst barn – et menneske som radikalt elsket, radikalt kritiserte og snudde samfunnet. Sjokkbølger oppsto hvor enn han gikk. Helbredelser, taler, tilgivelse og håp. Jesus endret liv hvor enn han dro.

Gud har lovet å lede deg gjennom ditt liv. Han lover deg en vei, når livet sier stopp.

Guds løfter

Det er ikke alltid vi innser at det er den samme Jesus vi kjenner i dag, heller ikke at Guds plan kan være forskjellig fra vår egen. Likevel er både han og løftene de samme. Gud vil la noe nytt spire, nå som da.

Gud har lovet å lede deg gjennom ditt liv. Han lover deg en vei, når livet sier stopp. Lover elver med livets vann, når verden blir til tørke. Han lover noe nytt og noe ekte som lever og forblir hver dag. Han lover å lede deg, og gjør det akkurat nå. «Merker du det ikke?»

Lightstock / Håkon Rydland

Andakter av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene kan basere seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.