LEVENDE TRO: Noe å bygge livet på

LEVENDE TRO: Noe å bygge livet på

Her finner du det fjerde av åtte bibelgruppeopplegg om Kolosserbrevet.

Levende Tro

Levende tro er iTros bibelgruppeopplegg i 8 deler. Du kan bestille hefter til din bibelgruppe (20 kr/stk), eller få opplegget gratis her på iTro annen hver søndag.

  1. Takk og be for samlingen
  2. Les Kol 2,1-8 hver for dere, og noter gjerne hva som treffer dere
  3. Lytt til: Christ is enough – Hillsong Worship
  4. Les teksten under, høyt i fellesskap
  5. Snakk sammen om spørsmålene nederst
  6. Del bønneemner og be for hverandre

Lev da i ham, vær rotfestet i ham og bygd på ham!

Fast er ordet som sitter igjen i meg etter å ha lest denne teksten. Paulus er glad for at menigheten i Kolossæ viser fasthet i troen på Jesus (v 5), oppfordrer de til å være rotfestet i ham og til å holde fast ved de har lært om troen (v 7).

Hvis vi skal holde fast i noe eller stå stødig, trenger vi noe stabilt å holde i, eller et solid fundament å sette beina på. Bibelen gir oss den stabiliteten vi trenger, den stødige sannheten vi kan bygge hele livet på. Og det er det Paulus har oppdaget da han selv møtte Jesus og forstod at Jesus er Frelseren.

I dagens samfunn er det lite som står fast. Det varierer hva som er de rette klærne, frisyren og sminken. Holdninger endrer seg – både til det bedre, og til det verre, og hele verden er i stadig endring. Mange vil si: Det som er sant for meg, trenger ikke være sant for deg, og oppriktig mene det.

Én sannhet om livet

Når Bibelen kommer med sitt budskap inn i dette, kan det være både frustrerende og veldig frigjørende. Bibelen sier at Gud har én sannhet å gi oss: Om at vi er skapt, elska og ønska av Gud. Om at synden kom inn i verden og ødela forholdet mellom Gud og det skapte. Om at Gud har gjort det mulig for oss å bli frelst ved tro på Jesus, og at vi kan ha en nær relasjon til han. Og om at denne verden en dag skal ta slutt, og at vi ved å tro på Jesus har muligheten til å tilbringe evigheten sammen med Gud. Det er radikalt å tro at det finnes én, og bare én sannhet.

Bibelen er et fundament

Bibelens fortelling om Gud og hvem jeg er, gir meg et fundament å bygge livet mitt på. Jeg tror at jeg er frelst ved tro på Jesus, og at jeg nå lever livet mitt sammen med Gud.

Samtidig som jeg står fast på det grunnlaget, så er det ting som prøver å blåse meg overende. Noen prøver å overtale meg om at andre ting er sant, eller stiller spørsmålstegn ved om alt som står i Bibelen faktisk kan stemme.

«Pass på at ingen får fanget dere med visdomslære og tomt bedrag som stammer fra menneskelige overleveringer og grunnkreftene i verden og ikke fra Kristus», skriver Paulus. Han vet at det finnes en som vil dra oss bort fra Gud.

Djevelen finnes i vår verden, og det han ønsker aller mest er at vi skal stille spørsmålstegn ved om det Gud sier faktisk er sant. Han vil hindre oss i å søke Gud, og han vil at vi skal tro at menneskets svar på spørsmål er bedre enn Guds tanker om det han har skapt.

Gud tåler kritiske spørsmål

Hvis Bibelen faktisk lærer oss sannheten, da trenger vi ikke være redd for å stille kritiske spørsmål. Det er det mange som har gjort før oss, og det tåler Gud.

Hvis vi tviler og lurer, da vet Gud at vi har det sånn, og da kan vi gå til ham med det. Still spørsmålene høyt, til kristne ledere eller venner som kan ha tenkt på dette før. Les bøker, sjekk hvordan andre som er kristne har funnet tilfredsstillende svar på spørsmålene du har.

Et helt konkret tips er at du kan sjekke ut nettstedet snakkomtro.no og lese mer om trosforsvar eller bruke søkefeltet til å finne ut av temaer du har spørsmål om her inne på  iTro.no. Hvis Bibelen er sann, så finnes det svar å finne på alle våre spørsmål.

 

Spørsmål til samtale

1. Hva sitter du igjen med etter det du har lest nå?
2. Prøv å sette ord på det du tror på: Hvorfor tror du at det som står i Bibelen er sant?
3. Hvis du har noen spørsmål som du syns der vanskelige om troen; Hvordan kan dere hjelpe hverandre til å finne gode svar?
4. Les 2. Peter 1,12 sammen. Hva betyr det at Bibelen ikke er myter, men basert på øyevitner?
5. På hvilken måte arbeider djevelen for å dra oss bort fra Gud?

Levende Tro

Levende tro er iTros bibelgruppeopplegg i 8 deler. Du kan bestille hefter til din bibelgruppe (20 kr/stk), eller få opplegget gratis her på iTro annen hver søndag.