Guds perspektiv på kroppen min

Guds perspektiv på kroppen min

Jenter har en tendens til å tenke stygge løgner om kroppene sine. Sånn kan vi ikke fortsette.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver spalten fast annenhver måned.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Hva er det som gjør deg så selvkritisk og misfornøyd med din egen kropp? Er det den litt for store nesen, de altfor små leppene eller det livløse håret? Eller kanskje det er ”det ekstra” rundt magen som du aldri blir kvitt, den altfor flate rumpa, eller de massive beina dine…? De stygge tærne dine, eller..

S T O P!

Jeg får vondt i magen når jeg ser hvor lett det er å komme på en hel liste av kroppsdeler vi jenter har lett for å kritisere og nesten hate ved oss selv. ”Hadde jeg bare hatt… jeg skulle så gjerne vært… alt hadde sett bedre ut hvis…”.

..det vi egentlig gjør er å fange oss selv inn i livløse former og stygge løyner.

Vi sammenligner oss selv, setter strenge krav til hvordan vi skulle sett ut, og vi tror vi vet og tar oss friheten til å definerer hva som er vakkert og fint. Men det vi egentlig gjør er å fange oss selv inn i livløse former og stygge løyner.

En skapende Gud

Hvis vi tror på en Gud som har allmakt og skapt alt, så tror vi også at han har skapt kroppene våre. Alle kroppsdeler, fra den minste cellen, til den kroppen du selv kan se og ta på.

Du har kilometer med blodårer inni deg, et nervesystem, en hjerne som kan tenke intelligente tanker, muskler du ikke er klar over at du har, tenner å tygge med, et hjerte som pumper i deg og en pust som har gått inn og ut av deg minst 18 ganger mens du har lest dette, uten at du har tenkt over det!

Så jenter, nå snakker vi; for en kropp vi har!

Et vakkert resultat

Jeg skriver ikke dette for å arrestere deg og dine tanker om kropp eller gi deg dårlig samvittighet. Jeg skriver dette for å sette perspektiv på hvem du er designet av og at du faktisk ikke kritiserer deg selv, men at du ser ned på Guds skaperverk når du deler kroppen din inn i pent og stygt.  

..du er hans skaperverk – som han elsker.

Be Gud om at han må vise deg hvilken gave og mirakel kroppen din er, for du er hans skaperverk – som han elsker. Aldri glem å takke Gud for den kroppen han har gitt deg.

Vær takknemlig for at vi alle er forskjellige og ikke går inn i én og samme mal. Gud brukte ingen mal da han skapte mennesket, nei han lagde et eget design kun for deg. I sitt bilde. Han skapte deg ikke ut i fra din eller verden sin definisjon på vakker, men han skapte deg ut i fra hans definisjon på vakker.. og resultatet det ble deg.   

For du har skapt mine nyrer, du har vevd meg i mors liv. Jeg takker deg for at jeg er så underfullt laget. Underfulle er dine verk, det vet jeg godt. (Salme 139:13)

Begynn å se kroppen din fra Guds perspektiv for det er det sanne perspektivet.

 

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver spalten fast annenhver måned.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.