Mitt aller største forbilde

Mitt aller største forbilde

Hvis du fikk velge helt fritt, hvem ville du helst spist middag sammen med?

For noen år siden fikk jeg det spørsmålet. Vet du hva jeg svarte? Det var ingen president, ingen skuespiller, ingen popstjerne. Nei, tankene gikk umiddelbart til mitt aller største forbilde, Steven Gerrard! Jeg elska fotball over alt på jord, og kaptein Gerrard hadde akkurat leda mitt favorittlag, Liverpool, til seier i Champions League.

Jeg husker at  jeg begynte å tenke ut hva jeg ville si, hva jeg ville spørre om. Jeg hadde til og med et par gode tips som jeg tenkte å dele med han. Tips om lagledelse og geniale pass-and-move kombinasjoner som garantert ville føre til flere mål. Men mest av alt ville jeg bare være i samme rom som Stevie G; kjenne på atmosfæren, lytte til hva han sa og være der sammen med han.

Jeg har forandra meg. Eller rettere – jeg blir forandra.

Jeg er ikke  sikker på om jeg ville svart det samme i dag. Både fordi Steven Gerrard har forandra seg, men kanskje mest fordi jeg har forandra meg. Eller rettere – jeg blir forandra.

Etter hvert ble det vanskelig for meg å kombinere fotball og Jesus. Jeg fiksa ikke ”både-og”. Jeg måtte velge. Ved Guds nåde fikk jeg velge Jesus!

Jeg kan love at det var ikke lett å slutte på fotballaget. Det var en prosess for meg. Men jeg opplevde at noe i meg sa at det var rett å gi slipp på fotballen – for noe som var så mye, mye bedre, men som jeg ikke helt forstod hva var. Det er  Jesus! Det erfarer jeg nå.

Det var alltid noe som var viktigere enn Jesus

I ettertid har  jeg sett at det ikke var fotballen i seg selv som var problemet. Det var min kjærlighet til fotball. Fotballen ble altoppslukende og gjorde at Jesus ikke fikk være det viktigste for meg, og dermed egentlig ikke viktig. Det var alltid noe (les: fotball) som var viktigere enn Jesus; Møter varte alltid for lenge, bibel var for vanskelig, bønn var for kjedelig. Noe annet var mer verdifullt.

Misforstå meg rett; Jeg er fremdeles glad i fotball. Det er bare det at ingenting kan få være viktigere og mer verdifullt enn Jesus! Det er både selvmotsigende og selvutslettende for en kristen.

Jesus valgte å  gi livet sitt for oss, og Han gir seg selv til oss. Jeg vil velge ham, hver dag! “For der skatten din er, vil også hjertet ditt være.” Matt 6,21

Så, hvis du fikk velge helt fritt, hvem ville du helst spist middag sammen med?

Dagens andakt er skrevet av Eivind Bø

Bønn:
Jesus
Gi meg øyne til å se,
Hjerte til å forstå
At Du alene er
Alt jeg trenger
Alt jeg kan ønske meg
I tid og evighet.
Amen.