Når Gud tilgir

Når Gud tilgir

Gud ser ikke mellom fingrene med syndene våre når han tilgir oss. Det Gud har gjort er at han selv tok straffen for våre synder.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Veronika Vegge (22) fra Konsmo.

Hvem ser du når du ser Gud? Ser du en som blir sint og står med pekefingeren når du har gjort noe galt?

Tenker du at Gud ser mellom fingrene, eller at han har vanskelig for å tilgi deg?

Mitt bilde av Gud stemmer ikke alltid

I det siste  har jeg tenkt på hvordan det er å komme til Gud for å be om tilgivelse.

Mitt bilde av Gud stemmer ikke alltid. Når jeg ikke klarer å tro at Gud har tilgitt meg helt på ordentlig, så stemmer ikke det med hva han sier at han gjør. Når jeg bekjenner mine synder til Gud, så har ikke Gud vanskelig for å tilgi meg.

«Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss fra all urett.» (1 Joh 1,9)

Straffen lå på ham, vi fikk fred, ved hans sår ble vi helbredet

En annen måte  å se Gud på, er at han ser mellom fingrene når vi gjør noe galt. Men Gud er en rettferdig Gud som ikke bare lar det onde gli forbi som om ingenting hadde skjedd. Gud har ikke sagt noe om at de ti bud ikke lenger gjelder, eller at du ikke trenger å elske din neste.

Gud har ikke fjernet loven eller sluttet å være rettferdig – en dag skal han dømme. Det Gud har gjort er at han selv tok straffen for våre synder. I Jesaja 53,5 står det: «Men han ble såret for våre lovbrudd, knust for våre synder. Straffen lå på ham, vi fikk fred, ved hans sår ble vi helbredet.»

Bønn

Far, takk for at din barmhjertighet aldri tar slutt.Jeg ber deg om å tilgi meg for det jeg har tenkt, gjort og sagt som er mot din vilje.Jeg takker deg for at du tilgir meg igjen og igjen.Takk for at jeg kan få komme til deg som ditt barn.
Amen.

Gud ville heller dø enn å være uten deg! Det er kjærlighet. Han har satt deg fri fordi han ønsker at du skal være hans barn. Gud ønsker å være nær deg.»Herren er nådig, vi går ikke til grunne. Hans barmhjertighet tar ikke slutt, den er ny hver morgen. Din trofasthet er stor.» (Klag 3,22-23)