4 fine påminnelser til deg som er stressa for tentamen og eksamen

4 fine påminnelser til deg som er stressa for tentamen og eksamen

Livet er så mye mer enn det tentamen-, eksamen-, eller julekjolepresset du kjenner på nå, skriver Erika i dagens jentesnakk.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Hei jenter!

 

Jeg vil bare minne deg på noen ting i disse adventstider,  eller for mange av oss: tentamen og eksamenstider.

Det er fort gjort å grave seg ned og bli frustrerte, og vi (jeg) har lett for å sette hele livets verdi og mening til disse avgjørende testede – hvertfall når man står «midt i det».

Men når disse tankene kommer må jeg gang på gang ta to skritt tilbake og se at livet og dets mening er så mye større enn en tentamen eller en eksamen!

Livet er mer enn skole

Så, min første påminnelse: livet er mer enn det tentamen- eller eksamenspresset du kan kjenne på akkurat nå! Og den karakteren du får, den har ingen sammenheng med hvem du er eller hvilken verdi du har.

Så har jeg også lyst å sette litt mot og selvtillit i deg .

Jeg vil at du skal vite – ikke føle, men vite at du er nydelig, uvurderlig, uerstattelig, høyt elsket og verdt å satse på! Ikke fordi jeg sier det – men fordi Gud sier det.

Jeg vet  ikke om du kjenner på julekjolepress, det å måtte ta seg best mulig ut nå i høytiden, eller å ikke kunne nyte julemiddagen og alt det digge, fordi du ikke fortjener den type mat…

La meg fortelle deg en sannhet: It’s all a lie! Nyt julen og det den har å by på, gå med fjorårets kjole og vær den nydelige og naturlige du!

Skapt slik Gud ønsket

Min andre påminnelse: Du er nydelig. Jeg er nydelig. Vi er jenter, skapt av Gud – slik han ville ha oss. Omfavn det, og lær deg å elske det.

OG! Ikke glem julens egentlige budskap – som er helt grensesprengende. Gud ble menneske – han kom nær, og ER nær i dag. Han tok på seg alt det vi ikke mestrer og får til, fordi han vet at vi er mennesker som trenger hans overstrømmende kjærlighet og nåde.

Det er ikke alltid like lett å tro det, leve i det eller kjenne at det er en realitet. Men jeg vil minne deg på at i denne høytiden vi går inn i, så feirer vi faktisk at Gud kom konkret TIL oss.

Gud kom nær

Min tredje påminnelse: Gud kom nær i julen. Uavhengig av hva du har gjort for han. Og han er og vil også være nær deg nå.

Tilslutt.. klokka tikker, tiden går. Snart er det jul og vipps så er det nyttår, og vi går inn i et nytt tiår. Kanskje du har mål, tanker og forventninger til hvordan det blir – kanskje du håper på en reprise av «de glade 20-årene»..?

Gud vet hva som ligger foran

Vi vet ingenting om hva som ligger foran, vi kan planlegge mye, men vi vet egentlig ikke hva livet har å by på rundt neste sving. Gud han vet – og min bønn er at uansett hvordan det nye tiåret blir, så må det bli et tiår der vi lever liv som trekker oss nærmere Gud, hans ord og fellesskap.

Fjerde og siste påminnelse: Bibelens Gud er fortidens, nåtidens og fremtidens Gud. Vi vet ikke, men Gud vet hva som ligger foran – la oss gjøre det sammen med han – for han vil være med, gjennom alt.

 

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.