Alt tar sommerferie

Alt tar sommerferie

- Ungdomsklubben også!

Vannmelon, jordbær og skolefri.Utrolig digg synes de fleste av oss. Det er vanskelig å finne noe negativt ved sommerferien. Bortsett fra en ting: Det er ikke bare skolen som tar sommerferie, ungdomsklubben gjør det også!

Hva gjør man når det ikke er møter eller ungdomskvelder å gå påde nesteto månedene? iTro har noen tips:

  • Du kan bestemme deg for noe i Bibelen som du vil lese i løpet av ferien.  Her er det viktig at du setter deg et realistisk mål. Hvis du skal ha full sommerjobb er det kanskje ikke kjempelurt å planlegge å komme seg gjennom hele Bibelen før skolen starter igjen, men kanskje du kan finne en bok med omtrent så mange kapitler som du har dager i sommerferien og lese ett hver dag? Hvis du liker å følge en plan, kan du for eksempel bruke Siesta (den tar ikke sommerferie!)
  • Du kan invitere venner som også er hjemme i ferien til lovsangskveld  i stua eller ute på terassen. Det er ingenting i veien for å gjøre slike ting på eget initiativ. Hvis det føles voldsomt ut å ha en hel lovsangskveld, kan man for eksempel starte med grilling, og heller ta fra gitaren etterhvert.Det er noe veldigfint med detå kunne lovsynge ogsnakke om det man trorpå med vennene sine.
  • Du kan lage en bønneliste!  Ikke fordi at Bibelen sier at du må be, men det kan være greit med litt huskelister og rutiner på bønn. Fordi hvis vi kanskje finner på å be, har Gud lovet å høre. Og svare. Bønneemnene kan være alt du tenker på, kanskje er du spent på høsten og framtida,og på om UL vilstå til forventningene dine.
  • Du kan høre taler på podcast!  Det finnes masse på iTunes, og på iTros podcast-side finner du blant annet taler fra fjorårets UL. Det fine med podcast er at du kan høre på det hvor som helst; på stranda, når du drar til og fra jobb, når du trener osv.
  • Du kan lese en kristen bok.  Det finnes mange å velge mellom. Hvis du ikke vet hvor du skal begynne,kan du se om iTro har anmeldt noe du synes høres interessant ut. Bøker er en fin ting å låne av hverandre,ogbåde Lunde Forlag og Bok og Media har nettbutikker.

Ill. foto:  mnicolem på flickr

Tema for iTro i juni er Kontraster.