Hyland

Hyland

Weights & Measures er en solid debut som lover godt for fremtiden.

Etter å ha spilt sammen siden 2006 og gitt ut to EP’er på eget selskap, er Minneapolis-bandet Hyland endelig klar med debutalbumet på Tooth & Nail Records. Det lille plateselskapet har de siste årene bevist at det kan kunsten å plukke gode band og artister, med navn som Anberlin, FM Static og Underoath i stallen – og med Hyland ser de ut til å ha truffet blink igjen.Weights & Measureser energetisk, variert og mest av alt en lovende start.

Hylands stil er småeklektisk, drivende rock/power-pop, og mens sounden kan minne om noe midt mellom Bleach og Switchfoot, tilfører frontmann Jon Lewis en vokal som gjør sammenligninger med Anberlin uunngåelig. Du hører fremdeles at dette er et ganske ferskt band som stadig er i en modningsprosess stilmessig, men de leverer likevel et feilfritt og velprodusert album.

Et album som innholdsmessig tar hele livet og hele mennesket på alvor

Låtene veksler mellom å ha et eksplisitt kristent budskap og å handle mer generelt om relasjoner og mellommenneskelige forhold. Det skaper en fin dynamikk og resulterer i et album som innholdsmessig tar hele livet og hele mennesket på alvor – men jeg kunne likevel ønsket meg noen flere skikkelig kristne låter. Spesielt fordi de vi får virkelig setter ord på det kristne budskapet på en fin måte.

Weights & Measureser et solid førstealbum som hinter om at Hyland er et navn å merke seg for alle som liker kristen rock. Med sanger som ‘Fireworks’ og ‘This Love Is Free’ utforsker bandet både tro, håp og kjærlighet, og hvis de fortsetter på denne måten har vi mye godt i vente i årene fremover.

Foto: Toothandnail.com

CD:
Hyland – Weights & Measures
Tooth & Nail Records (2011)