Believe

Believe

Stopp litt opp. Se at livet er mer enn stress og tentamen.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver vanligvis spalten fast annenhver måned.

Denne artikkelen er en republisering av en jentesnakk fra 2012.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Nå nærmer det seg virkelig sommer og sommerferie. Sola har allerede varmet i noen uker og i butikkene er det tilbud på is. For mange betyr ferie først mange dager med lesing, pugging og lesing igjen. Prøver, tentamener og eksamener står for tur og så mye kunnskap som mulig skal inn. Muntlig eller skriftlig skal lærere og sensorer vurdere deg.

Innspurten til sommerferien

Livet kan av  og til oppleves som innspurten før en sommerferie. I perioder i livet må du gjennom situasjoner som kan være utfordrende. Det kan hende du vil oppleve at du blir satt på prøve.

I perioder i livet må du gjennom situasjoner som kan være utfordrende

Kanskje kjæresten slår opp. Kanskje du skader deg eller får en alvorlig sykdom. Kanskje foreldrene dine bestemmer seg for å skille seg. Kanskje du mister noen du er glad i.

Vi jenter er ofte pliktoppfyllende. Vi vil så gjerne gjøre det bra på skolen og vi vil så gjerne prestere. Mange av oss jenter er også følelsemennesker. Vi blir fort leie oss og fort glade og vi gråter like fort som vi ler. Jenter tenker også veldig mye.

Vi kan bruke mye tid på å tenke gjennom hva vi skal ha på oss, hva andre tenker om oss, hva vi vil videre i livet, osv. Vi kan også ha lett for å bekymre oss og vi kan bekymre oss for at situasjoner nevnt over skal ramme oss.

Husk på hva du har

Av og til  tror jeg vi trenger å stoppe opp litt. Vi tenger å bli minnet på hvor heldige vi er som kan gå på skole og lære ny kunnskap hver eneste dag. Trenger å bli minnet på at vi lever i et trygt og fritt land. Trenger å bli minnet på at vi har mennesker rundt oss som bryr seg om oss og som vil oss det beste. Trenger å bli minnet på at vi har en Gud som ser oss AKKURAT der vi er og AKKURAT slik vi har det.

Vi har en Gud som ser oss akkurat der vi er og akkurat slik vi har det

Du skal få tro og vite at samme hva det er du går gjennom eller må gå gjennom senere i livet, så vil Gud være der med deg.

«Frykt ikke, for jeg er med deg, sier Herren. Se deg ikke engstelig omkring, for jeg er din Gud. Jeg styrker deg, og hjelper deg, og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.» (Jes 41,10)

 

Masse lykke til  med siste innspurt på skolen og RIKTIG GOD SOMMER!

Ill. foto:  Sharon Drummond på flickr

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver vanligvis spalten fast annenhver måned.

Denne artikkelen er en republisering av en jentesnakk fra 2012.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.