Når Gud lar seg ydmyke

Når Gud lar seg ydmyke

I likhet med Hosea er Gud villig til å la seg ydmyke. Så høyt lengter han etter å være sammen med deg.

Tema

Tema på iTro i juni er «Elsket».

På mange ulike måter forteller Bibelen at Gud elsker oss. Han sendte sin sønn i døden for oss. Han ga oss lover fordi han så at det var godt for oss å følge dem. Og han ga oss løfter fordi han elsker å velsigne sine elskede.

I Det gamle testamentet leser vi historien om profeten Hosea. Der finner vi enda et eksempel på hva Gud er villig til å gjøre fordi han elsker oss: Han er villig til å drite seg ut.

Som kona til Hosea

Vel, han driter seg ikke ut på den måten at det er han som gjør noe feil. Men han driter seg ut ved at han lar de han elsker ydmyke han – gang på gang.

Historien om Hosea er historien om en mann som er trofast mot en kvinne som alle – Hosea inkludert – vet er utro mot han. Hele byen ler av mannen som er så ynkelig at han vil ha en kone som driter i han.

Gud har det litt som Hosea. Akkurat som kona til Hosea fortsetter vi å gjøre ting som er mot Guds vilje.

Universets skaper er villig til å drite seg ut for deg

Gang på gang tenker og handler vi på måter som tyder på at vi ikke bryr oss om Gud i det hele tatt.Likevel gjør Gud alt han kan for å være sammen med oss. Og der Hosea var trofast mot en uinteressert kone, fortsetter Gud å være trofast mot… oss.

Gud elsker deg. Samme hva du skulle finne på. Han satser sin sønns liv på deg, selv de gangene du gjør alt du kan for å vise at du ikke bryr deg. Universets skaper er villig til å drite seg ut for deg. Så høyt lengter han etter å være sammen med deg.

Tema

Tema på iTro i juni er «Elsket».