En Gud som ser

En Gud som ser

Trist? Ensom? Sint? Gud er trofast og forlater deg ikke - uansett hva du føler og hvordan du har det.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk med Kristin Aamodt Hardang og Regine Høie Undheim her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt.

Ensom?

Kjærlighetssorg?

Trist?

Sliten?

Føler deg annerledes?

Lei?

Sint?

Gira på et liv i en ny retning

La meg fortelle deg en historie: Det siste året hadde vært helt spesielt. De fleste hadde flyttet langt hjemmefra, vekk fra sine kjære. Det var så mange ting de hadde vært med på som de ikke kunne forklare – overnaturlige hendelser, mirakler, under som de hadde fått sett på nært hold. Livet hadde fått en helt ny retning. Jesus hadde for det meste undervist, men den siste tiden hadde han virkelig vist dem mange nye ting. For å ramse opp noen: ei jente var blitt helbreda, han hadde metta fem tusen mennesker med kun fem brød og to fisk, en mann som var besatt hadde blitt fri og Jesus hadde stilt stormen ute på sjøen. Disiplene var gira og gleda seg til fortsettelsen med Jesus.

Alene på sjøen

En dag er de igjen ved sjøen, og Jesus ber de dra i forveien til den andre siden av sjøen. Disiplene liker ikke at Jesus ikke blir med. Alene ute på sjøen –  hvordan vill menneskene på den andre siden møte dem uten Jesus? Men Jesus vil gå opp i fjellet for å være alene og be. Disiplene ror ut, det blir kveld og mørkt. Det blåser kraftig. Disiplene kjenner seg ukomfortable med hele situasjon.. hadde bare Jesus vært der nå.

«Disiplene liker ikke at Jesus ikke blir med.»

Disiplene føler seg alene. Jesus tenkte sikkert ikke på de en gang, han var sikkert for opptatt med å be. Disiplene sliter utpå vannet og de begynner å bli redde.

En gud som ber

Det er lett å føle seg alene. Alene mot hele verden. I hvert fall når livet gjør vondt – når det blir slutt med kjæresten, du mister venninna di, du føler deg ensom, når du er stressa, eller du føler deg annerledes enn alle andre. Hvor er Gud da?

«..midt på sjøen ble frykten sterkere enn troen.»

Disiplene hadde fått se at Jesus hadde makt, at det han sa var sant. Men midt på sjøen ble frykten sterkere enn troen og til tross for alt de hadde vært med på begynner de å tvile. Kanskje ikke så rart da de kjente stormvinden i ansiktet og bølgene som slo inn.

Langt inne på land, og på toppen av et fjell var Jesus og ba. Langt fra stormen, og disiplene. Men det disiplene ikke vet var at da Jesus ba hadde han samtidig blikket sitt vendt mot sjøen og båten disiplene var i.

Han ser at de sliter med å ro fordi det er motvind. (Markus 6.48).

Han er 100% tilstede i ditt liv

Jeg elsker den setninga. For jeg vet på mange måter at Jesus vil gå med meg. Men av og til er det så vanskelig å tro at han faktisk bryr seg om lille meg. Men denne historien fra Markus evangeliet kap. 6. 45 forteller meg at Gud han bryr seg om sine. Han har sitt øye festet på deg. Han ser hva du går igjennom og Han kjenner deg. Videre i historien så blir ikke Jesus værende på fjellet, han møter opp midt på sjøen for å se til om hvordan det går. Han kommer så uventa at disiplene blir redde, og så sier Jesus «Vær ved godt mot! Det er jeg, vær ikke redde».

«Det er meg, vær ikke redd!»

Jesus har lova å være med deg alle dager. Han lar ikke deg være alene igjen. Du har fått Den Hellige Ånd som bor i deg, og som skal veilede deg og minne deg på ting Jesus har sagt. Han er 100% tilstede i ditt liv. Selv når følelsene dine forteller noe annet, har han sitt øye på deg og så sier han:  Vær ved godt mot! Det er meg, vær ikke redd!

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk med Kristin Aamodt Hardang og Regine Høie Undheim her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt.