En kropp som min

En kropp som min

Skal jeg la TikTok og Instagram eller Gud fortelle hva jeg skal tenke om kroppen min?

Jentesnakk

På «Jentesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for jenter.

Kropp. Et tema som vekker følelser og tanker hos alle. Et tema som har gått fra å være noe alle har, til noe alle skal jobbe for å ha.

Reklame, tv, influensere, Instagram og TikTok kryr over av tips og triks for den «beste» kroppen.

Men Bibelen da? Hva sier den, og hvilken påvirkningskraft skal den få ha i mitt liv?

Gud skapte deg og meg med en kropp

Vi er alle utstyrt med ulike kropper, fasonger, passer ulike klesstørrelser og ser ulike ut.

Allikevel er kroppspresset i dag større enn noen gang tidligere og vi klarer ikke å være fornøyd med det vi har fått.

Puberteten er en spennende og utfordrende tid for mange. Formene melder seg; pupper, rumpe, mage, lår – alt er i forandring og klesskapet passer ikke lenger.

I dette øyeblikket innså menneskene at de var ulike og at Gud har skapt oss ulikt – øynene våre ble åpnet og vi begynte å se feil, både de som eksisterer og de som ikke eksisterer.

Det kan være vanskelig å innse og ta til takke med forandringene som skjer. Men livet stopper ikke med puberteten og må gå videre. Det må også du med din nye kropp.

Jeg takker deg for at jeg er så underfullt laget. Underfulle er dine verk, det vet jeg godt. (Sal 139,14)

Da Gud skapte Adam og Eva var de nakne, men etter at slangen lurte Eva til å ta en bit av frukten i hagen, innså de at de var nakne og dekket seg til med blader og det de fant. Ingen joggedress i str. S her altså.

I dette øyeblikket innså menneskene at de var ulike og at Gud har skapt oss ulikt – øynene våre ble åpnet og vi begynte å se feil, både de som eksisterer og de som ikke eksisterer.

Søk sannheten om deg i Bibelen

Jeg har ikke syntes at kropp har vært et enkelt tema, tvert imot. Noen dager er kroppen det vakreste jeg eier, andre dager ikke.

Det er på disse dagene at jeg har lært å søke sannheten om meg og om deg. Den tror jeg finnes kun ett sted, og det er i Bibelen.

Om en bygger et hus og noe er galt med huset, kontakter man ikke snekkeren for å klage? Gud som er skaperen av meg, vil det ikke være naturlig å ta kontakt med han om det er noe jeg ikke er enig i?

Kontakten med Gud får vi gjennom bønn og Bibel. Jeg har jobbet for at Bibelen skal være den ene kilden jeg søker input fra og som jeg stoler på, noe jeg håper du kan gjøre også.

Ikke la TikTok eller Instagram få fortelle deg hvem du er, men søk Bibelen.

Der kan vi lese om hvordan Gud har skapt oss med uendelig verdi.

I stedet for å bli formet av det sosiale medier og samfunnet rundt oss sier om hvordan kroppen vår bør være, la oss heller fokusere på sannheten om oss fra Skaperen vår.

Stå da fast! Spenn sannhetens belte rundt livet og kle dere i rettferdighetens brynje. (Ef 6,14)

Lightstock

Jentesnakk

På «Jentesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for jenter.