Evangeliet tilbake til utgangspunktet

Evangeliet tilbake til utgangspunktet

- Vi ønsker å dele det beste vi har fått, evangeliet om Jesus, til det folket vi engang fikk det fra, sier Håvard i return2sender.

Misjon

I denne spalten kan du lese om misjon sett fra ulike perspektiv.

«Jesus var jøde. De første disiplene til Jesus var jøder. De første som delte buskapet om Jesus med andre folkeslag var jøder. I dag kjenner under 0,5% av det jødiske folk Jesus. Er du enig i at dette er alt for lite?»

Disse ordene kan vi lese på return2sender sine nettsider. Og dette er noe return2sender ønsker å ta konsekvensene av, oghar det derfor som mål å bringe evangeliet om Jesus tilbake til utgangspunktet – Israel.

Håvard er daglig leder i return2sender, og brenner sterkt for å drive misjon i Israel, og for at ungdom skal få et hjerte for Israelsmisjon.

– Hvorfor bør ungdom  engasjere seg i dette?

– Ungdom bør engasjere seg i return2sender og misjon til Israel fordi det er på Guds hjerte, sier han, – Gud lengter etter at det jødiske folk, sin øyensten, skal få se Jesus som Messias. Israel, det jødiske folket, trenger å høre de gode nyhetene, like mye som alle folkeslag.

Håvard legger til at mange ungdommer i Israel er uvitende om hvem Jesus er, men har mye til felles med norsk ungdom. – Vi tror at unge kristne kan bety en forskjell og peke på Jesus for den nye generasjonen av israelere, sier han.

Det er et stort behov for å opplyse eller forkynne hvem Jesus er

– En av våre  tidligere volontører har sagt at det jødiske folk nærmest er som et unådd folkeslag å regne, fortsetter han. – På mange måter er det riktig, men selvsagt langt i fra hele bildet. Vi tror at unge kristne kan bety en forskjell og peke på Jesus for den nye generasjonen av israelere.

Håvard forteller at de fleste jøder tror at Jesus heter Yeshu  på hebraisk. Dette ordet er en forkortelse, et akronym, for «Måtte hans navn og minne være utslettet for evig tid»). Men det er Yeshua  som er det riktige, og det betyr «Herren frelser». – Det er altså et stort behov for å opplyse eller forkynne hvem Jesus er, slår Håvard fast.

– Misjon et ord med dårlige assosiasjoner for det jødiske folk. De forbinder det ofte med korstog, inkvisisjon og forfølgelse. Misjon er ikke forbudt, men heller ikke populært. Noen jødiske antimisjonsorganisasjoner jobber iherdig for å hindre kristent arbeid, uten sammenligning med land med sterk forfølgelse, sier han.

Mange israelere har først fått høre om Jesus fra en ikke-jøde, mange har også kommet til tro

En av måtene  return2sender jobber på er ved å sende unge mennesker på teamtur til Israel for å dele evangeliet med det jødiske folk. I slutten av september klart for en ny teamtur,og Håvard vil gjerne oppfordre ungdom til å bli med på turen, som har påmeldingfrist 25. august.

– Hvorfor bør norsk ungdom bli med på en slik teamtur til Israel?

– Vi har tro på at unge kan bety forskjell akkurat som de er, svarer Håvard, og presiserer at du ikke trenger å være godt voksen for å drive med misjon og evangelisering. – Det vi utfordrer unge norske kristne til er å bli med på teamtur, gå ut av komfortsonen, gjøre noe nytt, vite at Jesus er med og fortelle fremmede mennesker om Gud, utfordrer Håvard. – Slik tror vi at ungdom blir bedre kjent med seg selv, med Gud og hvordan de kan møte og elske andre. Dessuten har mange israelere først fått høre om Jesus fra en ikke-jøde, mange har også kommet til tro.

Foto:Nick Leonard / flickr.com