Få mest mulig ut av 2018 – 7 dares

Få mest mulig ut av 2018 – 7 dares

Lyst til å gjøre 2018 minnerikt? Her er sju ulike dares du kan gjøre alene, eller sammen med venner.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Et nytt år er i gang, og mange er opptatt av å få mest mulig ut av året ved å gjøre spennende ting. Hvis du er en av disse, har du kommet til rett sted. Her er sju ulike dares for 2018 som du kan gjøre alene, eller sammen med andre.

  1. Lese gjennom Bibelen på ett år

Finnes det noen større dare enn dette? Jeg har mine tvil. Og så er det til og med en dare som virkelig får positive konsekvenser – bedre kjennskap til Bibelen og Gud. Maria Høie skrev nettopp en sak om dette på iTro, som du kan lese her.

2. Spør person på date

Er det en i menigheten eller klassen du i lengre tid har hatt et godt øye til? Da må du få ut fingeren og be vedkommende på en date. Det er en fin måte å finne ut av om det eventuelt kunne blitt noe, og en date trenger ikke hauses opp til noe mer enn det.

3. Gi tiende

Dette er en dare som jeg tror er viktig i vår tid. De aller fleste av oss som bor i Norge lever i luksus, og har råd til gi en tiendedel av det vi tjener til kristen/veldedig arbeid. Det er bra for de som får nytte av pengene, og det er bra for deg. Man kan ikke tjene både Gud og Mammon (Altså penger), som Jesus sa.

4. Gå Birken (eller noe helt annet)

I våre tider er det mye fokus på psykisk helse. Dette er kjempebra. Men vi må huske på at fysisk helse også er viktig, og at disse to gjerne hører sammen. Fysisk trening bidrar til mer energi og bedre humør. Så hvorfor ikke sette seg et mål og delta i en konkurranse, slik at du tvinges til å holde formen ved like? Finn en venn du kan konkurrere med, og det blir virkelig gøy.

5. Les minst en bok i måneden

Vi bruker mye av fritiden vår på å sjekke sosiale medier alt for mange ganger, samt se alt for mye på tv. Hva med å heller lese en bok? Det er både mer avslappende enn å stirre på en skjerm, og du blir smartere. (Sannsynligvis, det kommer litt an på hva du leser…)

6. Forplikt deg til kristent arbeid

En del folk, kanskje spesielt studenter, synes dette er skummelt. Det kan være deilig å ha få forpliktelser. Men vi er tross alt kalt til å gjøre alle folkeslag til disipler. Så hvorfor ikke begynne der du er i dag?

7. Bli kjent med din ukjente nabo

Igjen en dare som kan kjennes ubehagelig og klein i vårt innesluttede, norske samfunn. Men jeg tror det er vel verdt å bruke litt tid på det. Kanskje du etterhvert kan fortelle vedkommende om Jesus, være et godt medmenneske eller til og med skaffe deg en ny venn?

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.