Fordi vi vil bli i Jesus

Fordi vi vil bli i Jesus

«Bli i meg», sier han. Hvordan bli i ham?

Tema

Tema for iTro i april er «Boka med stor B». I april handler alle sakene på iTro om Bibelen.

Den 22. april starter bibelkampanjen «100 dager med Bibelen«, der vi sammen leser oss gjennom 100 sentrale bibeltekster i løpet av de 100 dagene fram motsommerens UL.

Da må vi vite hva vi skal bli i. For å finne ut det kan vi lese Bibelen.

«Jeg er vintreet, dere er greinene. Den som blir i meg og jeg i ham, bærer mye frukt. For uten meg kan dere ingen ting gjøre.» Joh 15,5.

Hvordan skal jeg vite hva jeg skal følge og gjøre etter hvis jeg ikke leser Bibelen?

For uten meg kan dere ingen ting gjøre

Ofte skjer det  at det er noe jeg ikke skjønner. Det kan handle om krig i Det gamle testamentet, eller om samboerskap vs ekteskap, eller om å elske sine fiender og vende det andre kinnet til. Det er ikke alt som alltid virker eller har virka logisk for meg.

Men jeg er kristen fordi jeg først begynte å tro på «basicsa». Jeg tror at Jesus døde for mine synder. Jeg tror han stod opp igjen den tredje dagen. Jeg tror at dette vil si at jeg kan leve i en relasjon til Gud, og at jeg har en evighet i vente.

Siden jeg tror dette må jeg ta resten med på kjøpet. Det Jesus sa tror jeg på. Det som står i Bibelen tror jeg står der for en grunn. Det jeg ikke tror, er at jeg er smart nok til å skjønne alle disse grunnene.

Da jeg bodde  hjemme hos mamma og pappa måtte jeg høre på hva de hadde å si. Jeg hører fortsatt på hva de sier, men da måtte jeg liksom. Jeg kunne jo være uenig med de, men når alt kom til alt så var det deres «regler» som gjaldt.

Som kristen er jeg Guds barn. Da er han min far. Min Far. Jeg er under hans tak på en måte. Da er det ikke så rart å høre på, og gjøre, det han sier.

Jeg stoler på at det er best i et evighetsperspektiv

Det kan være  skummelt å snakke om regler og Gud i samme setning. For Gud er ikke først og fremst en som setter regler for meg. Men han er den som elsker meg mest. Uendelig mye faktisk. Og på grunn av det vil han det beste for meg. Og hva som er det beste for meg, det leser jeg i Bibelen. Jesus sier det i Matt 4,4, der han siterer en profet: «Mennesket lever ikke av mat alene, men av hvert ord som kommer fra Guds munn.»

Om jeg ikke forstår at det er til det beste for meg akkurat nå (selv om det meste gir mening etter at jeg har gitt opp egoismen min), så stoler jeg på at det er best i et evighetsperspektiv.

For å vite  hva som er best for meg, for å vite hvordan jeg kan ære Gud med mitt liv, og for å vite hvordan jeg kan være i Jesus så må jeg lese Bibelen. Jeg må hele tiden bli minna om hva det går i.

Ill.foto:  *_* på flickr