Hvordan leser jeg Bibelen?

Hvordan leser jeg Bibelen?

#coffeeandtheword

Tema

Tema for iTro i april er «Boka med stor B». I april handler alle sakene på iTro om Bibelen.

Den 22. april starter bibelkampanjen «100 dager med Bibelen«, der vi sammen leser oss gjennom 100 sentrale bibeltekster i løpet av de 100 dagene fram motsommerens UL.

Det finnes mange måter å lese Bibelen på. Lista under er på ingen måte ment å være en fullstendig liste, eller noen fasit på hvordan å lese Bibelen.

Let etter noe

Noen av de gangene jeg har fått mest ut av å lese Bibelen er de gangene jeg er ute etter noe spesielt. For eksempel kan jeg ha bestemt meg for å se etter hva teksten sier om hva Jesus har gjort for meg. Når jeg starter der er det nesten så det sikrer et godt fokus. For da kan alt det andre komme etter.

Highlight

Hvis du vil være litt avansert kan du jo bruke forskjellige farger og markere ting i Bibelen din, og lage deg et eget fargekodesystem for eksempel. Forslag til kategorier:

  • Hva gjorde Jesus for deg?
  • Hvem er du i Jesus?
  • Hvem hadde du vært uten Jesus?
  • Hva sier Bibelen om hvordan vi skal leve?

Sett en tid

Bestemme hvor lenge, istedet for hvor langt. Så er det jo alltids lov å sitte over tida. Og hvis alternativet er å sjekke klokka hvert 10. sekund, kan det være lurt å sette på alarm.

Trakt kaffe

I USA har hashtaggen #stuffchristiangirlssay blitt en slager, iallfall blant kristne. Og en av de tinga de kristne jentene sier er visst #coffeandtheword. Særlig på Instagram sier de det. Det har muligens blitt en halvironisk humor-greie der borte, men jeg digger coffee and the word. Kaffe og bibellesing er en fin kombinasjon.

Lag en spilleliste

Det måtte jo med, jeg er stor fan av lister, og enda mer spillelister. Så lag en liste med forholdsvis rolige sanger, og gjør den lang slik at den ikke trenger å byttes ut med det første.

Ill.foto: © auris – Fotolia.com