Gjestfrihet til din neste kan speile Guds kjærlighet

Gjestfrihet til din neste kan speile Guds kjærlighet

Da Theodor innså hvor mye som skal til for å invitere nye mennesker inn i livet, ønsket han å sjekke ut mer av det Bibelen faktisk sier om gjestfrihet.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Har du noen gang tenkt på hvor lang tid det tar fra du hilser på noen til du inviterer de inn i livet ditt? Eller hvor gode venner tenker du man må være før du inviterer de. Ikke til et arrangement, men på en middag?

For min egen del blir svaret ofte: Ganske lenge, og ganske gode venner. Jeg tror det både er sunt og riktig å gjøre noe med det, noe Bibelen sier mye om! Så mye at man kanskje kan kalle det for en bibelsk praksis å være gjestfri?

Gjestfrihet til mennesker inviterer Gud til livet

I 1 Peter 4,9 står det ganske enkelt

Vær gjestfri mot hverandre uten å klage.

Ganske rett frem! På den ene siden fordi det er en fantastisk måte å elske mennesker på, og på den andre siden fordi det faktisk kan gjøre noe med deg!

Kanskje inviterer du Jesus med på gudstjenesten eller i kveldsbønnen? Når du er gjestfri, åpner det nye måter å invitere Jesus inn i hverdagen din på, du inviterer han til spisebordet ditt.

Du er elsket av Gud(!!), og denne kjærligheten kan du være med å gi videre med gjestfrihet.

Søskenkjærlighet også for de fremmede

«Philoxenos» er ordet som originalt ble brukt når det står gjestfrihet i det nye testamentet. Dette betyr en vennskapelig kjærlighet til fremmede. Fremmede! Tenk det!

Hold søskenkjærligheten levende! Glem ikke å være gjestfrie, for på den måten har noen hatt engler som gjester, uten å vite det. (Hebr 13,2)

Det betyr på ingen måte at du aldri kan invitere venner på besøk. Hold søskenkjærligheten levende! Klart du skal det!! Men søskenkjærligheten angår også fremmede.

Du trenger kanskje ikke begynne med å stoppe noen på gata og invitere de på taco. Helt rått hvis du klarer det uten å være litt creepy, men det første steget kan være å invitere noen du vanligvis ikke ville invitert med på noe kjekt.

Gud stiller ingen krav til din gjestfrihet

Jeg tror vi må senke lista for hva som skal til for å være gjestfri, det trenger ikke være ryddig, det trenger heller ikke være masse plass.

I en tid der ensomhet er noe flere og flere kjenner på, bruk huset ditt! Inviter noen hjem på middag, gamle venner, nye venner, kjente eller ukjente.

Du kan bety en forskjell

Tenk hvis tiden det tar fra å si «hei» til å spise sammen og ha en god prat blir mye kortere. Tenk hvis det er helt normalt å invitere den du hilste på i kirka på besøk senere i uka, eller en fra skolen du ikke har snakka så mye med.

Kanskje du kan invitere noen venner over på skal vi danse, hvor du spanderer sjokoladen? Tenk hvis du åpner ditt hjem for litt flere enn du har pleid, ikke fordi det er så ryddig, men fordi du har noe å komme med inn i andres liv.

Lightstock, Privat

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.