Bryr du deg mest om det han sier, eller det Han (altså Gud) sier?

Bryr du deg mest om det han sier, eller det Han (altså Gud) sier?

Det trenger ikke være enten eller når en kjekk gutt kommer inn i livet ditt.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Forelskelse og kjærlighet er noe alle kan kjenne seg igjen i på en eller annen måte. Tankene og handlingene våre kan bli styrt i retningen av det han gjør og liker.

Som kristne har man et ønske om å sette Gud først, men hvordan kan du la Gud få behold førsteplassen i livet når en kjekk gutt plutselig dukker opp?

Diskusjon om førsteplassen

For en stund siden hadde jeg en samtale med ei venninne om dette å la Gud få ha førsteplassen i livene våre. For hvordan vil man kunne gi plass til både Gud og typen i livet uten at den ene skal overkjøre den andre?

Mine kjære, har Gud elsket oss slik, da skylder også vi å elske hverandre. (1.Joh 4,11)

Det trenger ikke være enten eller!

En hellig Gud som sprenger grenser

Gud er hellig og Han har skapt alt på jorda. Han har skapt oss mennesker OG han har skapt kjærligheten og utstyrt oss med følelser.

Gud visste allerede da han skapte oss at dette med kjærlighet og relasjoner kan bli en utfordring for Hans plass i våre liv.

Min kjære, ta ikke det onde til forbilde, men det gode! Den som gjør det gode, er av Gud. Den som gjør det onde, har ikke sett Gud. (3.Joh 1,11)

I samtalen med venninnen min, snakket vi om at typen eller crushet kunne få førsteplassen på menneskepallen i livene våre.

Gud når ikke ned til denne pallen, han sprenger grensene til oss mennesker både i form av kjærlighet og storhet.

Det er ingenting menneskelig på jorda som kan måle seg med Gud på førsteplassen og det kan være vanskelig å forstå.

Plass til både typen og Gud

Så tilbake til spørsmålet; bryr du deg mest om det han sier, eller det Han (altså Gud) sier? Jeg tror at om du skal ha et sunt og bra forhold til han, crushet eller typen, så vil det å sette Gud først i forholdet og relasjonen sette et godt utgangspunkt.

Hvis dere sammen blir enige om hvordan dere ønsker å prioritere hverandre og Gud, lytte til det Han sier så vil dere få se enda mer av Guds kjærlighet og de planene han har for dere.

Vær enige om pallplassen

Men det vil være viktig å få avklart og snakket om deres forhold til Gud, slik at ikke den ene sitter med Han på førsteplassen og den andre sitter med han på førsteplassen.

Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Matt 6,33

Hvis dere sammen lar Gud ha førsteplassen i livene og forholdet deres, trenger du ikke å forholde deg til hva Han eller han sier – Han vil lede dere! Det trenger ikke være enten eller!

Canva

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.