Han vil ha min ærlighet

Han vil ha min ærlighet

Et av de konkrete valgene jeg måtte ta var å slutte og veie meg.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

”Mer enn ord og fin fasade vil du ha min ærlighet.» Ordene fra sangen Din vei fra UL har vært viktig for meg de siste årene.

Jeg har tenkt en del på det å leve et ærlig liv, og et ærlig kristenliv. For det ærlige livet er ofte veldig annerledes enn hva vi framstiller – både ovenfor andre og oss selv.

«Jeg gjorde meg selv til Gud»

Å legge din verdi i din egen framtoning, skader måten du ser på de sidene av livet du ikke vil vise fram. Jeg har lenge levd i den tro at slik jeg fremstiller meg – slik er jeg. Sannheten er at jeg er mye mer! Problemet er at når det eneste viktige er de andres oppfatning av meg, da mister det de ikke kan se sin verdi.

Jeg tror løsningen er å flytte fokuset vekk fra seg selv, sitt utseende, popularitet og prestasjoner. Når alt handler om meg så gjør jeg meg selv til Gud – noe jeg aldri kan klare å være. Og heldigvis skal jeg få slippe det.

Da jeg begynte å tenke ærlig om meg selv, så oppdaget jeg det enorme behovet jeg har for Guds nåde og kjærlighet. Når jeg får leve for og med Jesus, får livet – Hele livet – en ny mening.

Gud førte viktige mennesker inn i livet mitt, og ga meg et helt nytt tankemønster. Han fylte det som kjentes tomt inni meg.

Sluttet å veie seg 

Et av de konkrete valgene jeg måtte ta var å slutte og veie meg. Faktisk trenger man veldig sjeldent å vite sin nøyaktige vekt, med mindre du driver med for eksempel vektklasseidrett.

Dessuten er BMI en dårlig indikator på hvor vidt en kropp er sunn eller ikke – fordi alle kropper er bygd opp ulikt. Det ble et befriende og stort steg i riktig retning mot et avslappet forhold til både kropp, mat og trening.

200 usunne brukere på Insta

Feeden på Instagram og andre sosiale medier gjenspeiler mine interesser. Det er verdt en tanke! For hva er det jeg egentlig er opptatt av og fyller meg med? Hvem er det som egentlig gir meg verdi? Da dette gikk opp for meg, måtte jeg ta et valg.

Jeg sluttet dermed å følge omkring 200 brukere på Instagram. Alt fra dyktige idrettsutøvere til bloggere og modeller. Jeg ville heller følge mennesker jeg er glad i og som bygger meg opp, enn å streve etter usunne idealer og dårlige tanker om meg selv.

I Galaterne utfordrer Paulus oss til å stole på at det kun er Guds anerkjennelse som er nødvendig:

Prøver jeg nå å bli anerkjent av mennesker – eller av Gud? Vil jeg bare være mennesker til lags? Var det fremdeles mennesker jeg ville være til lags, da var jeg ikke Kristi tjener.” (Galaterne 1:10)

Jeg tror ikke vi tjener noe på å ikke være ærlige med oss selv om hvordan livet egentlig er. Hvis jeg tror at jeg selv må være perfekt, blir jeg også svært dømmende når jeg merker at andre ikke er perfekte. Sånn skal det ikke være.

Jeg mener ikke at du skal utbrodere livet ditt til alle rundt deg, men ikke lat som om at det er perfekt. Gi rom for alt du er, og for alt de rundt deg er, for Jesus vil ha hele mennesket.

Lifehacks

  • Inkluder Gud i avgjørelsene og hverdagen din!
  • Slutt å vei deg
  • Slutt å følge de som gjør deg misunnelig
  • Bytt ut de vennene som påvirker deg dårlig – det er faktisk greit
  • Unn andre suksess og vær glad på deres vegne
  • Skriv ned ting som gjør deg glad og takk Gud for de
  • Snakk med en du stoler på om livet
Jakob Viste

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.