Hverdagskristen

Hverdagskristen

Hva vil det egentlig si?

«Alle ukedagene som ikke er søndag eller annen helligdag». Det er ordbøkenes definisjon på hverdag. I denne sammnenheng kan det være fristende å omdefinere ordet litt, til for eksempel hver dag-kristen. For poenget er vel at kristen er noe man er eller eventuelt ikke er, og om man er det så er man det hele tiden, samme hvilken dag det er. Eller ikke er.

«Vi børla det bli normalt å snakke om Gud»

Men hvordan er man en hverdagskristen (eller en-hver-dag-kristen)? Til det trenger vi Bibelen og vi trenger å be Gud om hjelp.

Malin Tolås er 17 år og går på Kongshaug Musikkgymnas. Hun er veldig glad i musikk, og noe hun bruker mye av fritiden sin på er lovsang.
– Hva betyr det for deg å være hverdagskristen?
– At jeg tar med Gud i de små valgene i hverdagen. At jeg prøver å se med Jesus sine øyne når jeg står overfor vanskelige situasjoner. At jeg bruke tid med han.

– Hvordan kan vi ta med Gud i hverdagen?
– Man kan starte dagen med en bønn. Innstille seg på at dette er dagen som Gud har gjort. Vi kan lovsynge og snakke med andre. Og så bør vi la det bli normalt å snakke om Gud!

Sal 118, 24 :Dette er dagen som Herren har gjort; la oss juble og glede oss på den!

Linker til relaterte saker:

Drøm større

Stressa!

Lovsynger med alvorlig kreft

foto: Privat

 

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.

div>