I tro

I tro

Tro. Tro kan være det samme som å håpe på noe.

Tro kan også være overbevisning om ting en ikke ser.

I Hebreerne 11 er det flere eksempler på mange som i og ved tro gjorde store ting. I tro fikk Noah varsel om at det kom til å komme en stor flom, og i tro bygde han en stor ark og berget sin familie. I tro dro Abraham til et ukjent land, og i tro levde han som fremmed i det landet Gud hadde lovet ham. I tro fikk Sara kraft til å grunnlegge en ætt, selv om hun var ufruktbar og for gammel til å få barn. I tro ble ikke foreldrene til Moses skremt av kongens orde om at alle guttebarn skulle drepes, så i tre måneder gjemte de han etter han var født. I tro nektet Moses som voksen mann å kalles sønn av Faraos datter, han ville heller lide sammen med sitt folk, Guds folk, enn å leve syndig for en kort tid.

Uansett hva dette året innebærer for deg vil jeg at du skal vite at Gud har lovet å alltid være med deg

I Hebreerne 11  står det videre om andre som ved tro vant over kongeriker, fikk løfter oppfylt, lukket gapet på løver, slukket voldsom ild, slapp unna bitende sverd, gikk fra svakhet til styrke og ble sterke i krig. Noen ble torturert og avslo å bli kjøpt fri, andre måtte tåle spott og piskeslag, ja, til og med lenker og fengsel. Noen ble steinet, saget i stykker eller drept med sverd. Er ikke dette utrolig? Tenk at i tro (uten å være helt sikker på hva som kom til å skje) levde mennesker etter Guds plan med sine egne liv, om det så måtte koste dem livet.

Nå ligger et nytt skoleår foran, og du skal kanskje gjøre noe helt nytt i år. Kanskje du skal begynne i ny klasse eller på en ny skole. Kanskje du skal begynne å jobbe deltid eller fulltid. Kanskje du og familien din skal flytte til et helt nytt sted. Uansett hva dette året innebærer for deg vil jeg at du skal vite at Gud har lovet å alltid være med deg. Han sier at du ikke skal være redd, for han vil være med deg. Han sier at du ikke skal se deg rådvill omkring, for han vil være din Gud. Han vil gjøre deg sterk og hjelpe deg, ja, han vil holde deg oppe med hans høyre hånd (Jesaja 41,10).

Jenter som i tro turde å leve for Jesus slik at han skinte gjennom oss for alle som vi møtte i hverdagen

Tenk om det  kunne blitt skrevet om oss jenter som lever i 2011 at i tro var vi jenter som var kristne på skolen, på jobb og med venner selv om vi var de eneste. Jenter som i tro turde å leve for Jesus slik at han skinte gjennom oss for alle som vi møtte i hverdagen. Som i tro visste at vi var skapt med unik verdi, og nektet å la oss lure av alt presset rundt oss til hvordan vi skal se ut og oppføre oss. Som i tro var gode, trofaste, selvbeherskende og vennlige, og ikke fulle av baktalelse, misunnelse og sjalusi. Det hadde vært utrolig.

iTro ønsker å utruste og undervise, bevisstgjøre og utfordre deg om viktige tema som har med den kristne troen å gjøre. Ved å gå på kristne møter, samtale med andre kristne og be, kan troen din bli styrket. Det vil hjelpe deg til å leve det nye skoleåret i tro.

Lykke til med det nye skoleåret som ligger foran!

Ill. foto:  alexnika/Fotolia

En torsdag i måneden er det jentesnakk her på iTro.

Like ofte blir det guttesnakk, med Hans Arne Sanna.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre jentesnakk eller Håvard om kan du sende en epost til iTro@nlm.no setter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!