10 tips til ting du kan gjøre på date i høst

10 tips til ting du kan gjøre på date i høst

Be med deg den du er interessert i på noe gøy.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Om du er singel og lei av det – fortvil ikke! Høsten byr på mange muligheter.

De vil ikke nødvendigvis falle i fanget ditt som epler fra et tre, men du kan velge å plassere deg i situasjoner der du blir bedre kjent med potensielle kjærester.

Dette kalles en date. «Date?! Skrekk og gru!» tenker du kanskje, med minner om svette håndflater og nervøse rykninger over en kaffekopp med en person du ikke tør å se i øynene.

Vel, det trenger ikke å være så ille. Det kan faktisk være ganske gøy å være på date.

Gjør noe nytt

Og du trenger ikke å vente på sidelinjen til den du har i kikkerten endelig oppdager deg – du kan selv ta initiativ.

«Hvordan gjør jeg det?»

Jo, en god inngangsport er å komme på noe du har hatt lyst til å gjøre lenge, men ikke har fått gjort. Så inviterer du personen til å bli med. Da får du gjort noe gøy, samtidig som du blir bedre kjent med den du er på date med. Blir det ikke dere, er du uansett en erfaring rikere.

Når du insjer kan du for eksempel si eller skrive dette: «Hei! iTro anbefalte å invitere med en man er interessert i på en aktivitet. Så det er det jeg gjør nå. Har du lyst til å være med på (sett inn din aktivitet her) i morgen kveld?»

Her er noen forslag til ting du kan gjøre på date denne høsten:

1. Shuffleboard

Shuffleboard kan minne om curling og bowling i biljardbordformat. Det egner seg ypperlig på date, og kan få fram konkurranseinstinktet deres i en avslappet atmosfære. Lignende muligheter er bowling, minigolf eller bingo.

2. Konsert

Er det en konsert du har lyst til å gå på? Kjøp en ekstra billett og inviter med deg den du har lyst til å bli bedre kjent med.

3. Turist i egen by

Utforsk den nærmeste byen med daten din. Gå der du ikke har vært, oppdag butikker og kafeer du ikke visste om, finn de bortgjemte områdene med rolig atmosfære. Vær spontan og nysgjerrig, så skaper dere minner sammen.

4. Lage mat sammen

En typisk date finner ofte sted på en restaurant, men det er ikke ideelt å starte der. Den rolige atmosfæren kan få deg til å virke kjedelig, alt avhenger av at du er dyktig til å føre samtalen, og det er knyttet ulike forventninger til hvem som skal betale for maten. Et billigere og mer avslappet alternativ er å lage middagen sammen. Prøv en ny oppskrift. Da har dere noe å gjøre mens dere blir kjent.

5. Tur i skogen

Naturen er spesielt vakker på høsten. Så ta med deg daten din på tur i skogen, på fjellet eller til et vann i nærheten (har du en kajakk?). For å lage god stemning kan du for eksempel ta med kakao på termos, steke pannekaker på primus eller fyre opp et bål. Geocaching er også en mulighet (google it!)

6. Kunstutstilling

For en mer sofistikert date, kan du finne en kunstutstilling eller et museum dere kan dra på. Hvis du faktisk er interessert i dette, gir det sikkert pluss i boka. Hvis ikke, kan dere finne mye å le av underveis. Å dra på et foredrag kan ha samme effekten.

7. Teatersport

For en morsom date, kan teatersport være i blinken. I Oslo er det for eksempel forestillinger på Det Andre Teateret. Andre alternativer er stand up-show, musikaler eller komedier på kino. Dette gir deg god anledning til å finne ut av om dere har samme type humor.

8. Klatring

Ta med daten din i klatreparken. Den fysiske utfordringen og samarbeidet dere imellom kan legge til rette for både connection og tiltrekning (høy puls har den effekten). Vær så oppmuntrende du kan hvis den andre er nervøs.

9. Road trip

Sett deg et mål og ta med daten din på road trip for å komme dit. Det kan være kebab i Stange eller kaffe i Ålesund, for eksempel. Både buss, tog og bil fungerer. Da skaper dere minner underveis. (Men bare gjør dette om du kjenner personen godt og vet at du kan stole på den. Du vil ikke ende opp i noe skrekkfilm-scenario!)

10. Kafé og gåtur

Virker dette litt overveldende på første date? Null stress, du kan alltids be med deg den du er interessert i på en kaffe. De fleste vet at kaffe er kodeord for date. Et tips er å starte på en kafé, og så ta med kaffekoppen ut og gå en liten tur. Det letter litt på presset når man ikke må sitte og se hverandre inn i øynene hele tiden. Og det er som sagt bra å få opp pulsen litt.

 

(PS: Er du klar for en utfordring, kan du prøve å gjennomføre alle forslagene i løpet av høsten.)

Lykke til!

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.