Jenta jeg vil være i vennegjengen

Jenta jeg vil være i vennegjengen

Hva slags jente vil du være i vennegjengen? Erika gir i denne månedens jentesnakk flere konkrete tips og forslag til hva slags venninne du bør strebe etter å være.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.

Saken ble første gang publisert 25. april 2019.

Jesus er forbilledlig i alle livets situasjoner. Det vil helt konkret si at han kan være vårt forbilde i de vennegjengene vi står, og hvem vi er i dem. Her er noe av det jeg strekker meg etter når jeg tenker på hvilken jente jeg vil være:

  • Hun som snakker godt om andre

I Bibelen står det at vi skal elske vår neste, og sette de andre høyere enn oss selv (Rom 12:10). Vi skal snakke godt om og til hverandre. Tørre å være motvekten til baktalelse.

  • Hun som stiller opp

Vi er skapt til fellesskap og trenger hverandre, derfor vil jeg både være med å gå de fine, men også de mindre fine dagene sammen med vennene mine. (Gal 6:2).

  • Hun som er til å stole på

Jesus var til å stole på, og holdt sine løfter – da vil også jeg være det.

  • Hun som står for det hun sier og holder ord

…fordi Jesus snakket sant, for han er selve sannheten (Joh. 14:6). Han løy ikke og snek ikke til seg ting som ikke var hans – da vil heller ikke jeg gjøre det.

  • Hun som bidrar til gode relasjoner

Vise at jeg bryr meg, spørre hvordan det går – sånn på ekte. At jeg tør å snakke ærlig om livet, og være sårbar.

  • Hun som inkluderer

Hos Jesus er alle velkomne – han hang med dem ingen ville henge med. Jeg ønsker å være en som ikke bryr seg om «sosiale koder» om hvem som henger med hvem eller hvem som passer inn i «gjengen». Jeg ønsker å være imøtekommende, og vise at det er plass til en til.

  • Hun som tør å snakke sunt og sant om troen sin

Jeg vil være jenta som ikke gjemmer troen, eller er flau over den, men lever et liv nært til Jesus. Å tørre å si hva Bibelens sannheter er, og be sammen med venner.

  • Hun som kan være en person som gjør at andre føler seg vel

Det å være sammen med mennesker som får deg til å slappe av, er gode folk å være rundt. Derfor strekker jeg meg etter å bli en sånn jente som kan få andre til å føle seg avslappet og vel, kanskje ved å ikke ta meg selv så høytidelig?

  • Hun som ikke snakker negativt om egen kropp og vekt

Det er så fort gjort. Slenge ut de kommentarene om alle feil og mangler – skavanker med egen kropp. Når jeg snakker negativt om min kropp, vil det også påvirke andres tanker om deres kropp og utseende. Jeg signaliserer til de rundt meg at kroppen og utseende er veldig viktig for hvem jeg er… Det vil jeg ikke.

  • Hun som har sin identitet i Jesus

Å la Jesus være den som definerer meg og har det siste ordet om hvem jeg er og hvilken verdi jeg har. Verken likes, oppmerksomhet fra x-antall gutter eller hvor mange jenter som skulle ønske de var meg eller så ut som meg, skal få definere meg. Det Jesus sier om meg, vil jeg bygge livet mitt på.

Ikke punkter jeg fikser

Det er viktig for meg å presisere at dette er punker jeg strekker meg etter og ikke punkter jeg fikser. Ingen av oss får til å være den perfekte venninnen eller den jenta som alltid gjør det rette, og det vet Jesus – derfor kom han! Men jeg tror likevel at disse punktene kan være med å hjelpe oss, hvertfall meg, til å leve i en daglig etterfølgelse av Jesus – også i vennegjengen.

UnsplashJeg

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.

Saken ble første gang publisert 25. april 2019.