Åtte kristne YouTube-kanaler du bør abonnere på

Åtte kristne YouTube-kanaler du bør abonnere på

YouTube er stappfull av kristne videoer man bør se og kanaler man bør abonnere på.

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.

YouTube har vært en populær nettside i lang tid, men spesielt de siste årene har det tatt av. Faktisk er så mange som én millard mennesker innom YouTube i løpet av en måned.

Tidligere ble YouTube mest brukt til musikkvideoer og lignende. Nå er det vanlig å abonnere på ulike kanaler som gir deg den informasjonen og underholdningen du måtte ønske. Etterhvert har det dukket opp mange kanaler med kristent innhold, og da er det bare rett og rimelig at iTro kommer med tips til hvilke kanaler du bør følge.  Her er noe for en hver smak!

Dude Perfect (34 millioner subscribers, 6 milliarder visninger)

Du har kanskje sett dem på toppen av trending-lista tidligere. 5 menn som driver med alt fra trickshots, stereotypes og battles. De er nå kanskje den størst voksende kanalen på hele Youtube, og det kuleste av alt er at disse gutta gjør dette fordi de elsker Jesus og ønsker å ære Han.

Selv om de ikke direkte forkynner i videoene, ser man tydelig deres hjerte for Jesus med måten de er på, bruker kristne sanger, går med kors og har familievennlig innhold. Følger du dem i sosiale medier er alle veldig tydelige på at de følger Jesus! Og ikke minst, de lager utrolig morsomt og imponerende bra innhold.

God had a way bigger plan for Dude Perfect than we could ever imagine. We want to use this plattform that he has given us to make His name great, honour Him, proclaim His name and live a life that is glorifying to Him

I denne videoen kan du høre dem fortelle litt mer om hva Jesus betyr for dem.  Under er deres nye trick shot-video.

theOneminutapologist

The oneminutapologist er en YouTube-kanal som har eksistert i flere år. Her svarer verdensledende apologeter på vanskelige spørsmål om tro og tvil et par minutter. Kanskje tenker du at et par minutter ikke er nok til å gi et tilfredsstillende svar på det du måtte lure på. Det er mulig at du har rett, men svarene er imponerende gjennomtenkte til å være så korte. Anbefales veldig dersom du trenger et raskt svar, eller om du ikke har tid til å sette deg grundig inn i en sak.

Jefferson Bethke

Kanskje kjenner du ikke navnet Jefferson Bethke, men sannsynligheten er likevel stor for at du gjenkjenner hans ansikt. I 2012 gikk nemlig youtube-videoen hans «Why I love Jesus but hate religion» viralt. Siden den filmen tok av har han laget mange YouTube-videoer, og han holder fortsatt på i 2018. Han har en imponerende bredde når det gjelder videoer. De inneholder alt fra familieliv til dype teologiske spørsmål og tips til unge mennesker om kjæresteforhold eller singelliv. Ofte dukker hans kone, Alyssa, opp i videoene og bidrar med mye visdom.

Kvinnelige YouTubere

Liker du å se på sminkevideoer, få stylingtips eller interiørinspirasjon? Det finnes et hav av YouTube-kanaler som gir deg nettopp dette. Noen av dem er det også kristne jenter som står bak. De legger gjerne ut videoer om tro eller vlogger fra kirka. Ser du allerede på denne typen videoer kan det være verdt å sjekke ut; Kristin Johns, Milena Ciciotti eller Jess Conte. Alle disse er nydelige jenter med hjerter for Jesus.

Det finnes også kanaler som har som hovedfokus å komme med oppmuntring, hjelp til bibellesning og små andakter. Det blir litt som iTro-spalten Jentesnakk! Ei dame du bør sjekke ut er Jordan Lee Dooley. Ellers vil du nok også like kanalen «Coffee and Bible time».

Håkon Rydland

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.