Når vi lengter, lengter Gud også

Når vi lengter, lengter Gud også

Uansett hvor mye erfaring man har med Gud, så er en ting sikkert; Gud ønsker å ha kontakt med deg!

Å tro på noe man ikke fysisk kan se eller berøre kan være skikkelig vanskelig. Vinden er enkel å oppfatte, for du kjenner kanskje at det blåser i klærne eller at håret ikke vil ligge på plass slik du ønsker det. Men Gud kommer ikke engang og buster til håret ditt for at du skal kunne kjenne han.

Men det går an å kjenne Gud på andre måter.

Gud lengter etter oss

Min sjel tørster etter Gud, etter den levende Gud. Når skal jeg få komme fram for Guds ansikt? (Sal 42,3)

Å tørste etter Gud er ikke uvanlig. Kanskje er du en som akkurat har oppdaget Gud, en som ønsker å finne ut mer av hvem denne Gud er? Kanskje har du levd hele livet som kristen, og ofte kjenner på en lengsel etter å kjenne han enda bedre?

Man kan høre vitnesbyrd og lengte etter å oppleve noe lignende selv.

Uansett hvor mye erfaring man har med Gud, så er en ting sikkert; Gud ønsker å ha kontakt med deg!

Gud lengter etter deg.

Noen ganger kan det være skikkelig utfordrende å føle på en lengsel etter Gud. Man kan høre vitnesbyrd og lengte etter å oppleve noe lignende selv.

Vi kan lengte og Gud makter alt

Jeg tror det kan være noe skikkelig fint med å lengte etter Gud, bli bedre kjent med han og ønske å leve livet sitt enda mer likt det livet Jesus levde.

Men noen ganger kan dette ønsket og denne lengselen ta litt overhånd. Ta plassen til tanker og fokus man burde ha i hverdagen på andre ting. I slike situasjoner tror jeg det er viktig å minne seg selv på at vi ikke kan få til alt.

Jeg vet at du makter alt. Ingen ting er umulig for deg når du vil det. (Job 42,2)

Men Gud makter alt. Ved at vi søker Han og gir Han av vår tid, så vil han bruke oss.

I perioder kan det være utfordrende å kjenne på en lengsel etter Gud, samtidig som det kan være veldig fint. Her er noen tips!

  • Les i Bibelen! Paulus sine brev i Det Nye Testamentet forteller mye sannhet om deg, og i evangeliene Markus, Matteus, Johannes og Lukas kan du finne fortellinger om Jesus.
  • Be! Gjennom bønn kan vi holde kontakt med Gud. Be om at han skal gjøre seg synlig i din hverdag og ditt liv.
  • Lytt! Lytt til lovsang og legg spesielt merke til teksten!
  • Vær stille! Sett av noen minutter til å være helt stille. Til å lytte og bare la tankene fly forbi, kanskje har Han noe å fortelle.
  • Gå til forbønn! Har du muligheten til å gå til forbønn så er det en utrolig fin ting å gjøre. La noen be for deg og lengselen din.
  • Snakk med noen! En venn, et familiemedlem, presten i kirka eller noen andre du tenker det er fint å snakke med.

Lightstock