– Å finne hensikten vår handler om å bruke de unike gavene Gud har gitt oss, på en måte som ærer Ham

– Å finne hensikten vår handler om å bruke de unike gavene Gud har gitt oss, på en måte som ærer Ham

Meningen i livet er ikke jobben din, og det er heller ikke din jobb å finne den.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne saken er opprinnelig publisert på Relevantmagazine.com, og er oversatt og gjengitt med tillatelse.

Forrige mandag inviterte jeg en gruppe damer hjem for å prate om hvordan man kan finne det man brenner for og det man vil skal prege livet. Rommet var fylt av mennesker med imponerende yrker; regnskapsførere, leger, bloggere, lærere og trenere. Innflytelsesrike yrker i kulturen vår.

Margaret Meade sa en gang: «En liten gruppe omtenksomme mennesker kan forandre verden.» Disse damene var akkurat slike mennesker. 

Større hensikt 

Vi kjenner alle, helt uavhengig av karriere, at vi lengter etter noe mer i livet. Vi ønsker å vite vår hensikt, og forstå hva vi er satt på jorda til å gjøre. Hva vi er kalt til. 

Hva om et bestemt yrke ikke automatisk er din hensikt? Hva om år på skolebenken, og utallige timer med trening, ikke sier hele sannheten om din hensikt på jorda?

Noen av oss blir skikkelig utfordra av slike utsagn. For andre kjennes  det frigjørende å forstå at det finnes mer i livet enn jobb og utdanning. Hensikten med livene våre går langt utover disse tingene! 

Livslang hensikt 

Vår egentlige hensikt varer hele livet. Den er ikke avgrenset til karriere, men kan heller beskrives som et mål som påvirker oss.  Helt uavhengig av titler, roller eller livssituasjon.

Hva som er hensikten med livet ditt kan du finne ut mer om ved å tenke hvordan Gud kan bruke deg, med dine gudgitte talenter, i det yrket du måtte ende opp i. 

Min venn Lisas hensikt er for eksempel: «Å skape miljøer som muliggjør livsforandring.» Dette lever hun ut gjennom jobben sin som leder for smågruppene i en kirke, men også gjennom hvordan hun åpner hjemmet sitt og ser mennesker til daglig. Hensikten avhenger ikke av jobbtittel eller forholdsstatus. Den påvirker alle deler av hvem hun er som person og hvordan hun ønsker å leve. 

Dersom hensikten vår kun er relatert til yrket vårt, stopper det jo der. Da er hensikten plassert i en veldig liten del av det store bildet, og det å finne den perfekte jobben ville vært helt avgjørende. Det gir et enormt press, og alt annet enn den perfekte jobben vil da gi grobunn for skuffelse. Guds hensikt for livene våre går videre, utenfor bare oss selv og våre egne liv. 

Guds hensikt 

I boka Målrettet liv, forklarer Rick Warren:  

«Hensikten med livet ditt er mye større enn din egen, personlige tilfredstillelse… Hvis du vil vite hvorfor du er plassert på denne planeten, må du begynne med Gud. Du ble født ved Ham og for Ham.»

Så hvordan finner du din egentlige hensikt i livet?

Begynn med å spørre deg selv: «Hva bryr jeg meg om? Hvordan liker jeg å tjene? Hva ville jeg gjort selv om jeg ikke ble betalt for det?» Tingene du tenker på og gjør i fritiden din kan være en god indikator på hva du burde bruke livet ditt til. 

Vi gjør ofte ideen om en hensikt i livet mye vanskeligere enn den trenger å være. Bruker timer etter timer på å lete etter den perfekte jobben, og ender likevel ikke med å føle at vi gjør det vi er ment til å gjøre. 

Det er egentlig ganske enkelt. Å finne hensikten vår handler om å være på bølgelengde med de unike gavene Gud har gitt oss, og finne en måte å bruke disse her på jorda på en måte som ærer Ham. 

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne saken er opprinnelig publisert på Relevantmagazine.com, og er oversatt og gjengitt med tillatelse.