– Med et evig perspektiv er det mye vi bruker tid og energi på som egentlig er helt meningsløst

– Med et evig perspektiv er det mye vi bruker tid og energi på som egentlig er helt meningsløst

Hvorfor er status og utstyr så viktig for oss når vi har et evig perspektiv på livet?

Tema

Denne saken ble først publisert 17/09/2020 på iTro under temaet «Himmelvendt».

Den nyeste iPhonen. Det feteste skiutstyret eller sneakersene. Skulle så gjerne hatt de 5 ekstra følgerene på Instagram. Tankene og ønskene ser ofte ikke så annerledes ut hos oss kristne enn for resten av vennene våre. Vi lever som alle andre. 

Hvorfor er status og utstyr så viktig for oss, når vi har et helt annet og evig perspektiv på livet? 

Sammenligning

Vi sammenligner oss. Med venner, med foreldre, med kjendiser på Instagram. Men er det realistisk å tenke at våre liv skal se ut som alle andres? 

Det er lett å tenke på andres dårlige vaner. Tenk litt etter selv. Jeg tror du ganske lett vil se at her trengs det litt nåde for deg også. 

For med et evig perspektiv er det mye vi bruker tid og energi på som egentlig er helt meningsløst. I det minste mye mindre viktig enn andre ting som vi sliter med å prioritere. 

Ingen quick-fix

Det finnes ingen lett løsning på problemet. Det er grunnleggende mekanismer i oss mennesker som gjør at vi sammenligner oss, og ønsker å hevde oss i gruppene vi tilhører. Men – som kristne er vi blitt nye skapninger med ett nytt perspektiv, og det vil endre oss. Også når det kommer til statusjaget, eller ønsket om å ha de nyeste tingene.

Denne endringen skjer ikke på én dag, men tar tid. Når vi vokser i troen, og bruker tid sammen med Gud, vil Hans hjertesaker og Hans perspektiver etterhvert bli våre. 

Vi kan også øve oss, og bli oppmerksom på våre egne tankemønstre og vaner. 

En start kan være å sjekke ut denne saken om kristen minimalisme. Vi lever i en verden der sosiale medier og reklame i stor grad styrer oss helt underbevisst i en retning. Mot høyere status, og de nyeste produktene. Gjennom å øve deg i minimalisme, nøysomhet som vi ofte kaller det i den kristne tradisjonen, kan du bli mer oppmerksom på hvor sterkt vi påvirkes og lettere gjennomskue triksene. 

Det kan også bli lettere dersom du aktivt velger å fokusere på de evige tingene i hverdagen. I et himmelvendt liv, vil ikke status bety like mye. Bruker du tid på de tingene som Gud bryr seg om (vise kjærlighet til medmennesker, MISJON og relasjonen din til Jesus) vil det påvirke deg. 

Det du bryr deg om bruker du tid på, ja, men det du bruker tid på vil også etter hvert begynne å bety mer for deg.

Dette problemet kan angripes fra begge sider, både gjennom handling og endring av hjertet. 

Slutt å scrolle i feeden 24/7, slutt å sjekke nettbutikkene. La Guds perspektiver påvirke dine. Det starter der. Så enkelt, og så vanskelig, er det. 

Tema

Denne saken ble først publisert 17/09/2020 på iTro under temaet «Himmelvendt».