La identiteten din være i Gud – ikke i om du har kjæreste eller ikke

La identiteten din være i Gud – ikke i om du har kjæreste eller ikke

Det er ikke om crushet ditt liker deg eller ikke som avgjør din verdi. Det er Jesus Kristus som gir deg verdi.

Tema

Tema på iTro i  februar er 😍 .

Han er skolens kjekkeste. Hun er smart og god, men usynlig. De populære jentene hakker ned på henne. Men så skjer det en twist – på en eller annen måte faller kjekkasen for henne.

Vennene hans tror han har mistet vettet, men han har oppdaget den indre skjønnheten hennes og velger henne. Han inviterer henne på skoleballet, og til alles store sjokk trer hun fram i en nydelig kjole og skjønnheten hennes overskygger alle andre. Nå forstår skolen hvorfor han valgte henne …

Dette er plot line for så å si alle filmer og ungdomsserier jeg vokste opp med. Fortellingen avspeiler noe inne i oss som ønsker å bli oppdaget og verdsatt for den vi er. Men er løsningen riktig?

Søker verdi i crushet

Det underliggende budskapet er at den som velger deg som kjæresten sin gir deg verdi. Hvis bare han eller hun velger deg, den som alle andre beundrer, da vil alle se hvor mye du er verdt.

Hva skjer da når skolens kjekkeste eller peneste ikke velger deg? Hadde du ikke verdi likevel?

Det høres kanskje teit og overdrevet ut, men sånne tanker kan lett snike seg inn i bakhodet vårt. Og det får næring av filmene og seriene vi ser på.

Om det ikke gjelder akkurat skolens mest populære person, kan det i hvert fall gjelde den personen du crusher på. Er du redd for å dele følelsene dine med crushet, fordi responsen vil avsløre om du er god nok eller ikke?

Vi er Guds barn

Problemet med disse tankene, som jeg tror er reelle for mange av oss, er at de ikke stemmer overens med Bibelen. Vi glemmer at Gud er inne i bildet.

For det er ikke menneskene rundt oss, eller omstendighetene rundt oss, eller oss selv, som gir oss verdi. Det er Jesus Kristus. Punktum.

Det er ikke fordi vi har fortjent det selv, men fordi vi ble adoptert av Gud som hans barn da vi tok imot Jesus som Herre i livene våre.

La den sannheten synke inn.

Søk Gud på nytt

Når du vet i dypet av deg selv at du er fullt ut kjent og fullt ut elsket av han som skapte deg, så kan du kjenne på en fred uavhengig av hvem som liker deg eller ikke, og uansett om du har kjæreste eller ikke.

Hvis du kjenner at dette er vanskelig for deg, så søk Gud og be han om å vise deg hvor høyt han elsker deg. Kanskje du trenger å bli minnet på det igjen?

For når vi vet hvem vi er i Jesus, vil det prege valgene vi tar i livet. Også hvem vi blir kjæreste med, eller hvem vi velger bort. Gud vet hva vi trenger og vi finner det i ham.

«Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.» Matt 6,33.

Tema

Tema på iTro i  februar er 😍 .