Noen oppmuntrende ord til deg som stresser med eksamen

Noen oppmuntrende ord til deg som stresser med eksamen

Det er ikke eksamensresultatet som definerer verdien din.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Sommeren nærmer seg med stormskritt og samfunnet åpnes gradvis opp igjen. Mens alle andre koser seg ute i solen, sitter du inne og forbereder deg til eksamen. Skolearbeid kan være noe skikkelig dritt av og til. Spesielt hvis man ikke får det resultatet man hadde håpet på.

 

Umenneskelig standard

Samfunnet med sosiale medier i spissen, har satt en umenneskelig standard som er umulig å oppnå. Vi skal ha drømmekroppen, drømmejobben, 6er i alle fag, mestre sosiallivet og alle sporter og aktiviteter.

Sosiale medier viser et urealistisk glansbildet av virkeligheten og hvis vi sammenligner oss der, kommer vi aldri til å fornøyd med oss selv.

I Bibelen beskriver Paulus oss kristne som én kropp, og at vi er ulike lemmer (kroppsdeler) på kroppen. Vi har forskjellige ting vi er flinke til, men vi er alle like viktige. Bibelen forteller oss ikke at vi må mestre alle deler av livet for å ha stor verdi.

Men nå har Gud gitt hvert enkelt lem sin plass på kroppen slik han ville det. Hvis det hele var én kroppsdel, hvor ble det da av kroppen? Men nå er det mange kroppsdeler, men bare én kropp. Øyet kan ikke si til hånden: «Jeg trenger deg ikke», eller hodet til føttene: «Jeg har ikke bruk for dere». Tvert imot! De delene av kroppen som synes å være svakest, nettopp de er nødvendige. (Kor 12,18-22)

Det er menneskelig å feile og vi er ikke skapt med hensikt til å mestre alt vi gjør.

 

Gud har gitt oss en uendelig verdi

Studer dette maleriet:

 

 

 

 

 

 

Ikke veldig fint, spør du meg. Kvalitetsmessig ligner det på noe jeg kunne malt i en kunst- & håndverktime i 5.klasse – og jeg er ikke veldig flink til å male.

Men vet du hvilken sum dette maleriet ble solgt for? (Nå må du holde deg fast og svelge ned kaffeslurken du har i munnen, om du ikke vil sprute kaffe over hele bordet)

Maleriet ble solgt for svimlende 106,5 millioner dollar.

Hæ? Hvordan kan et så «stygt» bilde ha så stor verdi?

Vi har en uendelig verdi fordi Gud har satt sin signatur på oss.

Dette maleriet har stor verdi på grunn av navnet og signaturen til skaperen bak det, nemlig den kjente kunstneren Pablo Picasso.

 

Kjøpt for en høy pris

På samme måte er det med vår verdi. Vi har en uendelig verdi fordi Gud har satt sin signatur på oss. Verdien vår baseres ikke på hvordan vi ser ut, hva vi presterer eller får til som mennesker.

Gud skapte oss i sitt bilde og han syntes det var «overmåte godt» da han skapte oss. Er du tvil om hvilken verdi du har fått av Gud? Se hvilken pris han betalte for oss på korset. Gud kjøpte oss ikke fri på billigsalg.

Din verdi overfor Gud er urokkelig og baseres ikke på eksamenskarakter din.

 

Husk å ta med Gud i eksamensforberedelsene dine

Personlig har jeg lett for å bortprioritere Gud når jeg har det travelt med skole eller andre ting. Det er ingen god idé. Husk å sette av tid til Gud også når det stormer rundt deg.

Det er ikke noe galt i å sette seg mål, men husk at du har en uendelig verdi satt av Gud selv om du ikke får den karakteren du hadde håpet på.

Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage. (MAT 6,33-34)

 

Lykke til i eksamensinnspurten! :-)

 

Bibeltekstene er fra Bibel 2011 © Bibelselskapet.

Maleriet er hentet fra: www.reckontalk.com/pablo-picassos-12-most-famous-paintings-art/

Unsplash

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.