Styrke og svakhet

Styrke og svakhet

Anne Marte fikk hjernerystelse etter en skitur, og har hatt mye hodepine og konsentrasjonsproblemer. Men når hun er svak, har Gud vært sterk.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.

Det var like før jul, og plutselig ble det mørkt. Jeg gjenkjente først ikke min egen bror. «Hvem er han, hva skal jeg si?!».

Jeg kan ikke fortelle hvordan det skjedde, for det husker jeg ikke. Men jeg falt hvert fall på langrennski; sånne ski du går med uten hjelm. Og så vedvarte hodepinen og konsentrasjonsproblemene. Det ble 2015, det ble januar, februar, mars…

Gud gir et annet perspektiv

Litt på jobb, ikke så mye. Droppe det meste av det sosiale. Og for de som kjenner meg, så burde jeg ha gått på veggen av rastløshet.

Og i år som jeg ønsket å bli flinkere til å prate om tro, så følte jeg meg begrenset. Jeg ønsker å dele min tro, fordi den er viktig for meg. Viktigst. Og i like stor grad vil jeg gjerne høre hva du tror på. For alle tror jo noe.

Men det som er så unikt med Gud er at der jeg ser begrensning, ser han muligheter. Jeg vil dele hva Gud har gitt meg i denne situasjonen. For Gud er større enn min situasjon og mine omgivelser.

Det betyr at jeg kan stå i den samme situasjonen, men Han kan gi meg et annet perspektiv. Et perspektiv som hjelper meg gjennom det jeg står i.

Han gir meg håp

Jeg har fått kjenne på at når jeg er svak, så er han sterk. Om jeg søker han, så gir han meg glede og fred. For hans glede er dypere enn følelser og kjipe ting i livet. Jeg blir ikke skåna for vonde ting, men han hjelper meg gjennom de. Han gir meg håp om at Han har noe i vente for meg, uansett hva som skjer.

«Alt makter jeg i Ham som gjør meg sterk»
(Filipperne 4,13)

Jeg delte noe av dette på facebook, og dagen etter ble jeg bedt for. Siden har jeg ikke hatt hodepine, og jeg kjenner meg lettere for hver dag. Gud er stor; både når det går bra og når det går dårlig. Men jeg vil påpeke at det tross alt er i mørket, hvor lyset virkelig kommer til sin rett.

«Igjen talte Jesus til folket og sa: Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys» (Johannes 8,12)

Øyvind Ganesh Eknes

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.