Tidenes største restart kan hvem som helst ta i mot når som helst

Tidenes største restart kan hvem som helst ta i mot når som helst

Torstein Jørgensen i iTro-podden skriver om tidenes største restart, i dagens guttesnakk

Guttesnakk

En gang i måneden er det Guttesnakk her på iTro.no.

Oppe i høyre hjørne dukker det opp et varsel om oppdatering. Nå er det kanskje fjerde dagen på rad.

Jeg skal akkurat til å trykke på «minn meg på det i morgen», igjen, men så får jeg «oppdateringsånden» over meg og tenker at denne gangen skal jeg faktisk gjøre det.

Så jeg trykker oppdater og til min overraskelse tok det ikke så lang tid, og nå får jeg beskjed om at PC ´en bare må restartes, så er oppdatering fullført. Jeg trykker «omstart», men får et nytt varsel om at noen programmer ikke vil lukkes. PC ‘en ga meg et alternativ: «Tving avslutning». Jeg trykker og PC ´en restartes.

Oppdatere livet

Vi er nå godt inne i et nytt år og det er akkurat som om det forventes at vi ved nyttårsskiftet skal «oppdatere» våre liv. Nå er liksom tiden for å endelig gjør noe med det vi har drøyd og drøyd.

Vi skal trene mer, spise sunnere, jobbe mer med skolen, holde kontakten med alle de vi ellers ikke har holdt kontakten med, lese mer i Bibelen, be mer og være trofast i kirken. Det kan være overveldende.

Starte på nytt

Flere ganger har jeg lekt med tanken på hvem og hva jeg ville vært og gjort hvis jeg flyttet til et helt nytt sted med helt nye mennesker som fra før av ikke visste noe om meg. En skikkelig restart liksom.

Pussig nok er ikke det første jeg tenker på alle nye ting og vaner jeg ville hatt, men heller ting jeg ville kuttet ut i livet mitt. Heller ikke PC’en krevde at jeg startet nye programmer for at oppdateringen kunne fullføres, men tvert imot at jeg avsluttet noen som hindret restarten.

Det er akkurat som om det forventes at vi ved nyttårsskiftet skal «oppdatere» våre liv.

Den største restarten vi mennesker har blitt tilbudt noen gang er den som skjedde på korset, da Jesus tok vår skyld og vår tilkortkommenhet og åpnet en vei til Gud. Og den kan vi ta imot uansett hvor, når og med hvem vi er.

Av og til kan det føles som om dette krever så mye av oss, at det er så mye ekstra arbeid å tro og å følge Jesus. Men kanskje kan vi driste oss til å sammenligne restarten ved korset og restarten på PC ´en.

Å ta gode valg

Kanskje er det ting i livene våre vi heller kan kutte ut som gjør det lettere å følge Jesus. Vi kan aldri gjøre oss fortjent til frelsen, eller «restarten» om du vil, men vi kan ta valg i livene våre som gjør det lettere å tro og ta imot det.

Dette er enkelt og vanskelig til samme tid, og det å «avslutte» noen programmer i eget liv er en livslang prosess som i det korte løp kan virke å koste mer enn det gir, men som jeg har erfart og fortsetter å erfare at i det lange løp kan sette oss fri og gjør oss nye.

Og forresten; det finnes ikke noe Jesus ikke tåler. Ingen synd, ingen tabber og ingen dumme vaner er ukjente for Han. Han står alltid klar til å gi oss en restart.

Unsplash

Guttesnakk

En gang i måneden er det Guttesnakk her på iTro.no.