− Jeg merker at jeg tenker på en annen måte når jeg har brukt tid med Gud i lovsang

− Jeg merker at jeg tenker på en annen måte når jeg har brukt tid med Gud i lovsang

Natalia Miles er aktuell med EP-en "More Than Enough".

Hørt

More Than Enough
Natalia Miles
Emubands –  2019

Den norsk-australske låtskriveren og lovsangslederen Natalia Miles er aktuell med EP-en «More Than Enough».

– Jeg håper at sangene mine kan oppmuntre folk i deres vandring med Gud. At de kan bidra med noe fint inn i bønnelivet deres og velsigne folk i sin tid med Gud. Forhåpentligvis formidler sangene noe folk kan kjenne seg igjen i og gripe tak i der de er, sier Natalia Miles.

Jeg møter Natalia Miles på en kafé i Oslo, for å høre henne fortelle om det rykende ferske musikkslippet sitt.

Lovsang er hjertespråket

– Lovsang er et av mine hjertespråk til Gud, og en arena der jeg kan få hjelp til å be og overgi meg på nytt til ham. Hele livet kan være en lovsang egentlig, men å lovsynge med sang og ord kan hjelpe oss å leve det livet. Det setter perspektivet på plass.

– Jeg merker at jeg tenker på en annen måte når jeg har brukt tid med Gud i lovsang. Det er fort å glemme hvem han er og leve som om han ikke finnes. Men når vi synger ut hvem Gud er, så er det powerful.

Sang som gir håp

– Hva handler sangene dine om?

– Tittellåten «More Than Enough» ble til i en periode da jeg hadde det vanskelig og kjente på mye frykt og bekymring. Den handler om at Guds kjærlighet er nok for meg. At Gud har håp og en plan for livet mitt når jeg ikke ser det selv. Det er den låten jeg blir mest rørt av selv, og jeg opplever på en måte at jeg fikk den fra Gud, forteller Natalia.

– Så det er en sang til oppmuntring?

– Ja, for meg ble den noe som ga håp i en tid da jeg ikke følte det selv. Hjelp til å tro at Guds kjærlighet er nok. Jeg håper den kan bety det samme for andre, svarer hun.

Gode tilbakemeldinger

De to lovsangene «One With You» og «Ikke Mine Toner» har Natalia Miles allerede spilt mye som lovsangsleder. Hun har fått gode tilbakemeldinger på dem.

– «One With You» ble til som en personlig bønn til Gud om at jeg ønsker å leve nær til ham, fordi det er så nydelig når han får prege livet; både tanker, handlinger og følelsesliv. Den treffer meg selvfølgelig, siden det var jeg som skrev den. Men jeg får høre at den rører ved andre også.

Var redd for å ikke være god nok

Den andre lovsangen handler om Guds nåde.

– Jeg har alltid vært en typisk flink, pliktoppfyllende kristen jente, som også var redd for å ikke være bra nok for Gud. De siste årene har Guds nåde sunket mer inn i hjertet mitt. «Ikke Mine Toner» er en feiringssang over Guds nåde, sier hun.

­– Hva er grunnen til at den er på norsk når de andre er på engelsk?

– Det er ingen grunn til det egentlig, det handler om hvilket språk jeg tilfeldigvis synger på når jeg lager en sang. Vi snakker både engelsk og norsk hjemme, så det blir fort en blanding av språk, forklarer Natalia som har en norsk mor og en australsk far.

Søster Ellen Miles er forbilde

Natalia er søsteren til Ellen Miles, som også er artist og låtskriver. Det har både vært en inspirasjon og en terskel for Natalia å ha en storesøster som lager musikk.

– Ellen har alltid vært helten min, på mange måter. Samtidig gjorde det at hun var så flink at jeg sammenlignet meg, og perfeksjonisten i meg gjorde at jeg mest så alt jeg ikke fikk til. Den første konserten jeg hadde som 19-åring var et tankekaos, fordi jeg var så perfeksjonist. Jeg er mer avslappet nå, men det har vært en lang prosess, forteller hun.

Første gang Natalia Miles slapp en EP var for noen år siden. Da var både hun og produsentene ferske i bransjen. Denne gangen er hun enda mer tilfreds med kvaliteten på EP-en, som er produsert av Johannes Groth.

– Jeg er kjempefornøyd med EP-en, og håper at flest mulig får glede av den, sier hun.

 

Hør musikken hennes på Spotify:

Maj Helene Bekkevold

Hørt

More Than Enough
Natalia Miles
Emubands –  2019