157 bønner

157 bønner

157 bønner er ikke fullkommen, men er en fin bok å gi til noen som lurer på hva bønn er.

Lest

Johne Stødle, red.
157 bønner
Luther Forlag, 2015
251 sider

Kjøp boka her.

Jeg har lest 157 bønner. Det er en bønnebok. Med 157 bønner. Og for det meste synes jeg det er en ålreit bønnebok som kan være en fin introduksjon til bønn, eller være til hjelp når man vil be, men ikke helt finner ordene.

157 bønner er en blanding av bønner hentet fra Bibelen, bønner som er brukt i kirken gjennom historien, og bønner som er formulert nå. Totalt blir det en fin miks, der mange av bønnene er skrevet på en muntlig måte, som gjør dem lette å bruke. De fleste av dem er også ganske korte. De er anvendelige, og går rett inn i livets forskjellige utfordringer.

Noen ting gjør likevel at jeg sitter igjen og føler at noe mangler når jeg har lest denne bønneboka. Jeg savner bønner om erkjennelse av synd, jeg savner bønner som viser leseren eller bederen syndens alvor og det at Jesus faktisk kom for å ta en straff som vi hadde fortjent. Noen formuleringer reagerte jeg også på. For eksempel får vi mellom de ulike delene i boka noen tips til «måter å be på». Noen er gode, mens andre blir litt vel mystiske, i alle fall for meg.

Totalt sett er 157 bønner en fin bok å kjøpe, dersom noen lurer på hva bønn er. Kanskje har du en venn som enten nettopp har blitt kristen eller er nysgjerrig? Da er denne boka fin å gi. Samtidig vil jeg oppfordre til å bruke Guds ord aktivt som bønnebok! Gjennom hele Bibelen finner vi gode bønner som vi kan bruke når vi mangler ord selv.

Jan Magnus F. Lillebø

Lest

Johne Stødle, red.
157 bønner
Luther Forlag, 2015
251 sider

Kjøp boka her.