7 tips som gjør det lettere å ta med Gud i en hektisk hverdag

7 tips som gjør det lettere å ta med Gud i en hektisk hverdag

Det er godt å gi rom for Jesus i hverdagen.

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Hverdagen blir fort stappet full med gjøremål og planer, og mange av oss skulle ønske vi hadde flere timer i døgnet, for å få tid til alt vi vil. Det ender fort opp med at Gud blir nedprioritert midt oppe i det hele. Kanskje er det ikke flere timer som er løsningen, men heller hvordan vi bruker dem.

Her kommer noen tips som kan være til hjelp.

1. Be når du pusser tennene

Tiden strekker ikke alltid til for en egen bønnestund før man starter dagen skikkelig. Men uansett hvor travle vi er, tar vi oss gjerne tiden til å pusse tennene. Jeg vil oppfordre deg til å slå de to sammen!

Når du griper etter tannbørsten, si i ditt indre «kjære Gud» og inviter han med i det du har i møte den dagen, og andre ting som du tenker på.

2. Bruk Bibel-appen

Midt i alle timene på skjerm, på Snapchat, Instagram og TikTok, finnes det en app som kan gi deg noe mer enn bare et øyeblikks underholdning. Når du har sett gjennom alle de nye innleggene i feeden, stikk innom Bibel-appen og scroll (og les) deg gjennom et kapittel. Her går du ikke tom for innhold med det første.

3. Varsel på dagens bibelvers

På Bibel-appen kan du finne «dagens bibelvers», som er fint å ta med seg. Slik kan du få med deg en bredde av ulike vers i Bibelen, uten at du må lete dem opp selv.

Det går også an å skru på varslinger på et valgfritt tidspunkt i løpet av dagen. Jeg blir varslet 23.27 hver dag. Ikke fordi mitt favorittvers er Lukas eller Matteus 23,27, men fordi det var da jeg skrudde på funksjonen, og jeg ikke har endret det siden.

4. Dagens iTro-sak

Få med deg dagens iTro-sak! Vi publiserer faktisk en ny sak hver eneste dag, og de er det verdt å få med seg. Kanskje du har tid mens du sitter ved frokostbordet?

5. Bli med på organisert kristent arbeid

Om det er et skolelag der du går på skole, en KRIK-gruppe eller et ungdomsarbeid i kirken på fredagen, anbefaler jeg å bli med på noe av det. De du omgir deg meg og det du bruker tiden din på, er med på å forme deg og vanene dine.

Å delta der er ikke bare en god vane, men vil hjelpe deg med å skape enda flere av dem.

6. Fysisk bibel

Ha en bibel liggende framme på rommet ditt. Når du ser den, blir du minnet på Guds sannheter om deg, og du vet hvor du har den når du trenger den litt ekstra.

7. Hør på lovsang eller kristen podkast

Dersom du er vant til å ha noe på øret mens du tar buss eller gjør andre ting, er det fint å lytte til noe som bygger deg opp, og ikke bryter deg ned.

Gjennom lovsang blir du minnet på hvem Gud er. Jeg anbefaler også å lytte til den nyoppstartede iTro-podden, for flere innblikk i hvordan det er å være kristen i hverdagen!

Robin Worrall

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.