Andraé Crouch

Andraé Crouch

Kongen beviser at han fremdeles regjerer.

CD:

Andraé Crouch – The Journey

Riverphlo Entertainment (2011)

Er du blant dem som digger gospel? Da har det sikkert slått deg at det har kommet deprimerende få nye plater av den virkelig solide sorten den siste tiden. Du vet, av den der «fremtidig klassiker»-typen, og helst fra en av de store navnene innen sjangeren.

Vel, frykt ikke: Ventetiden er over. For nå er kongen selv tilbake – gospelkongen over alle. Han som så å si skapte selve den moderne gospelsjangeren. The Crouch is back, og det med stil.

Andraé Crouch i toppform

The Journey er  Andraé Crouch i toppform: Energisk og variert, men mest av alt – og det er jo dette det står og faller på når det gjelder toppsjiktet i denne sjangeren – fengende. Fengende!

Samtidig er jo en av Crouchs virkelige kvaliteter at han ikke bare nøyer seg med å lage musikk som er balsam for øregangene. Han lager låter med substans. Tekstene hans er levende, oppløftende og trosstyrkende vitnesbyrd om en levende Gud som frelser.

Garantert en heftig vokal reise

Crouch har denne  gangen fått med seg en rekke store navn som gjestevokalister, og med navn som Chaka Kahn, Kim Burrell, Marvin Winans og Take 6 er man kort sagt garantert en heftig vokal reise gjennom alt fra mer tradisjonell gospel, via jazz og r&b til funk-innslag. Faren er at Crouch selv nærmest kommer i baksetet, men så er det tross alt Andraé Crouch vi snakker om. Han gjennomsyrer liksom alt likevel.

The Journey er uten tvil en av årets beste gospelplater. En garantert klassiker, som bare blir bedre og bedre for hver gjennomlytting. Andraé Crouch leverer – og liker du gospel, er det bare å ta imot.

Foto: andraecrouch.com

___________________________