Chris August: No far away

Chris August: No far away

Proff debut fra debuterende proff.

Debutanten Chris August er på ingen måte en jypling i musikkbransjen. Den selvlærte pianisten, gitaristen og produsenten har spilt med, jobbet for og åpnet for noen av de største navnene innen amerikansk popmusikk.

Når han nå satser for fullt som soloartist, er det likevel ikke i konkurranse med de han før har stått skulder ved skulder med på scenen. For selv om det nå er August selv som er artisten, er det ikke han som er stjernen i showet. Fokuset på debutplataNo Far Awayer på noe langt annet. Låtene handler om hans tro, forhold, håp og «hjertesmerte», som amerikanerne gjerne sier.

En ferdig formet, polert og klar artist

Som erfaren musiker med flere års fartstid som profesjonell i den verdslige musikkbransjen, er det på mange måter en ferdig formet, polert og klar artist som debuterer med denne plata. Og det merkes, både på godt og vondt. Med hjelp fra produsenten Ed Cash (Third Day, Chris Tomlin, Bebo Norman osv) harNo Far Awayblitt en helproff, storslagen affære – et solid stykke kristenpop av den velkjente typen.

Det kan fort bli litt vel polert, men samtidig betyr det en plate spekket med «hooks», en trygg lytteopplevelse. For noen funker det kanskje best når plata får gli inn i bakgrunnen, men der ligger den til gjengjeld fint. Og med utfordrende tekster fulle av håp og en artist som forstår seg på både å synge og formidle, blir dette musikk som fort fester seg.

Det føles som om man er med på en åndelig reise

No Far Away er full av følelser. August tar for seg både kjærlighet og smerte, trofasthet og vanskeligheter, og det føles som om man er med på en åndelig reise, en utforsking av troen, hvor langt den holder og hva den rommer. Det er en konstant undertone av undring og glede over skaperverket og Guds tilstedeværelse i verden gjennom gleder og sorger, en undring som gis videre til lytteren. Det er vanskelig å ikke kjenne seg igjen i noen av de tankene August synger om i låtene sine.

No Far Away er på mange måter en perfeksjonert plate – nesten for glatt. Men noen ganger kan det kanskje være nettopp det man har behov for. Sangene synker ned i underbevisstheten og fester seg nesten umerkelig, og den problemfrie, avslappende flyten i lydbildet løfter humøret om du vil det eller ikke.

No Far Awayfår du bl.a kjøpt digitalt på iTunes og Platekompaniet.no.

Foto:Word Records

Chris August: No far away

Word Records (2010)