Fem filmer å glede seg til i 2015

Fem filmer å glede seg til i 2015

Et nytt filmår er så vidt i gang. Her er fem filmer det kan være verdt å få med seg.

Historien om Peter Pan kan bli årets store eventyrfilm på norske kinoer. Den har premiere 31. juli.

Silence

Martin Scorese regisserer denne filmen om to jesuittprester, Sebastião Rodrigues og Francis Garrpe, som på 1600-tallet drar til Japan for å dele evangeliet og finne sin mentor. Herskerne i landet vil imidlertid fjerne all vestlig påvirkning, også kristendommen. Vold og forfølgelse er blant hjelpemidlene. Prestene deler seg, og  Rodrigues reiser rundt på den japanske landsbygda mens han funderer på hvorfor Gud virker så stille mens hans folk lider.

Med blant andre Liam Neeson (kjent fra bl.a. Schindlers Liste) og Andrew Garfield (Spiderman-filmene) i rollene.

Foreløpig ukjent premieredato.

Peter Pan

Den klassiske historien om Peter Pan i en ny drakt. Med skuespillere som Hugh Jackman og Amanda Seyfried kan dette fort bli den virkelig store eventyrfilmen i 2015.

Den foreldreløse Peter tas bort til fantasilandet Neverland. Der opplever han både glede og store farligheter mens han oppdager sin skjebne å livet; å bli helten som for alltid er kjent som Peter Pan.

Norsk kinopremiere: 31. juli

Boyhood

Fra Filmwebs omtale av filmen:

I Boyhood har regissøren Richard Linklater fulgt de samme skuespillerne gjennom en 12-års periode, fra 2002 til 2013. Resultatet er blitt en helt unik oppveksthistorie, som både er episk og intim der den gir oss innsikt i barndommens uskyldighet, hvordan familiebånd endrer seg og hva tidens tann gjør med oss alle.

Det fiktive filmdramet «Boyhood» introduserer oss for seks år gamle Mason (Ellar Coltrane), og følger hans liv det neste turbulente tiåret. Vi blir kjent med hans familie og de stadige skiftende konstellasjonene og konfliktene, haltende ekteskap, nye skoler, første forelskelser, tapt kjærlighet, gode tider, skumle tider og den kontante blandingen av hjertesorg og glede som vi alle opplever gjennom livet. Resultatet er en høyst uforutsigbar film, der det ene øyeblikket flettes inn i det andre på samme måte som vi stadig er i forandring som individer.

Premiere: 10. januar

Hillsong: Let hope rise

En konsertdokumentar om en av de største lovsangsinstitusjonene og kirkebevegelsene i verden.

Australske Hillsong har hatt en innflytelse også på store deler av norsk kirkeliv de siste tiårene.

 Filmen har premiere i USA 5. juli. Usikkert om den kommer på norske kinoer.

https://www.youtube.com/watch?v=OwZvAejhfZA

Joy

Historien om alenemoren Joy Mangano (Jennifer Lawrence) på Long Island som strever med å få hverdagen til å gå opp, helt til hun plutselig en dag blir en av landets mest suksessrike grundere etter at hun finner opp mirakelmoppen. Dramaet omtales som en skikkelig feel good-film, hvor også Robert de Niro og Bradley Cooper har roller.

Premiere i desember.