Team Bjorli

Team Bjorli

Et år i tjeneste for folket på Bjorli

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i.«Ut i Norge» er én av dem.

I høst flyttet fire 20 år gamle jenter til Bjorli i Oppland. Der driver de  KRIK Lesja, er med på søndagsskolearbeid, har bibelgruppe for ungdommer og leirarbeid.

Det meste av arbeidet er rettet mot barn og unge, men det blir også noen møter med den eldre garde, forteller jentene. De bor på Bjorliheimen hotell og har også flere ulike tilbud der.

Maria Ulla, Bente Fjetland, Eirin Lillebø og Maria Svenneby er de fire jentene som bor på Bjorli, som en del av TeFT Norge linjen på Fjellhaug Bibelskole. Gjennom året har de undervisningssamlinger i Oslo, men det meste av bibelskoleåret brukes i praksisen på Bjorli.

iTro har intervjuet jentene om deres arbeid og livet i fjellene.

«..på et gudfeldigvis havnet vi sammen»

Hvordan fikk dere ideen om å flytte til lille Bjorli? «Vi har alle forskjellige historier. Ingen av oss kjente hverandre særlig godt fra før, men på et gudfeldig vis havnet vi sammen. Maria S og Eirin hørte om opplegget gjennom Bibelskolen Fjellhaug. Maria U fikk høre det gjennom en kompis, og slik fikk hun med seg Bente, som gikk på samme skole.

Så på tross av at vi ikke kjente hverandre så særlig godt, så har vi blitt godt kjent og vi trives!»

Hvordan opplever dere hverdagen? «Den er variert! Når folk spør «ja, hvordan er en uke hos dere på Bjorli, da?» er det vanskelig å svare. Hverdagen er spennende og utfordrende. Oppgavene er veldig varierte, så vi blir utfordra til mye forskjellig.

Hvordan arbeider Gud i dere/med dere i deres tjeneste? «For min, Maria S, del har det vært en variert reise så langt. Slitsomt, gøy, utfordrene og spennende. Merker at man må bare stole på Gud i et område med relativt få kristne, sammenligna med hovedstaden vår.

Det virker som om Gud ønsker å ha oss på Bjorli dette året. Vi har blitt tatt veldig godt imot i bygda. Ting har lagt seg til rette, og vi kjenner at det er godt å være her.

«..vi ba mye»

Da vi flytta opp hadde vi egentlig ikke å så mye å gjøre, så vi ba mye, gikk på tur – og plutselig fikk vi full timeplan og må begynne å si nei til ting. Det er jo ganske utrolig i seg selv!

Det er kjekt å se at vi kan være til hjelp for det arbeidet som allerede er i områdene rundt, og i tilegg starte noe nytt.»

Til slutt ønsker jentene å si noen ord om tiden som kommer:

Etter å ha bodd her i et halvt år så har vi sett at det er er behov på Bjorli og områdene rundt og det er meningsfult og få lov til å være med! Det er kun ettårig, så neste høst håper vi på å sende et nytt team til hit.

Så, er du gira på deilig norsk natur, stå på nedover og bortover ski, fortelle om Jesus og glad i barn og unge – ta kontakt!

Sjekk ut bjorliheimen.no, Bjorliheimen på Facebook, eller teambjorli på Instagram.

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i.«Ut i Norge» er én av dem.