For King & Country: Crave

For King & Country: Crave

Brødrene til Rebecca St. James prøver seg på egen hånd, og leverer en ytterst solid debutplate.

Hørt:

CD:
For King & Country – Crave
Word Records (2012)

Du synes kanskje det er noe kjent med ansiktene over? Hvis du var på UL i fjor er ikke det så rart, for Luke og Joel Smallbone er brødrene til kristenmusikk-superstjerna Rebecca St. James, og har lenge turnert med henne.

Men de australske,  Nashville-baserte brødrene er langt mer enn bare bakgrunnssangere. Under bandnavnet For King & Country er de nå klare for virkelig å ta steget ut fra søsterens skygge – og debutplata Crave er definitivt en god start.

For King & Country ligger i indiepop-gata, men kjører på med en ganske rocka, mørk og tung stil til sjangeren å være. Lydbildet, i grenselandet mellom pop og rock, er fyldig, smårøft og pulserende, med innslag av fioliner og lagvis koring, og tankene går fort til band som Coldplay, U2 og The Fray.

Rutinen lyser lang vei

En av Luke  og Joels store styrker er deres sømløse harmoniseringer. To solide vokalister som kjenner hverandre og hverandres stemmer så ut og inn at de til enhver tid vet hvordan de best skal kombinere hverandres kvaliteter til å løfte låtene til nye høyder – hva kan vel være bedre? Rutinen lyser lang vei, og gjør at Crave absolutt ikke føles som en debut.

Plata er også tydelig et resultat av mye og solid håndverk, ikke minst på låtskriversiden. Det er noe forfriskende med kristne musikere som ikke bare kjører safe med typiske ”kristne” klisjeer, verken med det musikalske eller låttekstene. Crave har et tydelig kristent budskap, om overgivelse, tilgivelse og håp, med flere tekster som springer direkte ut fra bibelvers. Men likevel føles det mer som rock enn som ”kristenrock”.

Et band vi garantert kommer til å høre mye fra i årene fremover

Gutta har allerede  fått mye oppmerksomhet, og flere av låtene på plata har både hatt høy rotasjon på kristen radio i USA og blitt brukt i den populære tv-serien The Vampire Diaries. For King & Country er et band vi garantert kommer til å høre mye fra i årene fremover, og om du er fan av band som Coldplay er Crave definitivt en plate du bør sjekke ut.

Foto: Word Records