HillsongLIVE: God Is Able

HillsongLIVE: God Is Able

Alle gode ting er 20.

Hillsong, den übermusikalske megamenigheten i Australia, er ute med sitt tyvende ‘LIVE’-album på like mange år. Ja, det tyvende. 20. Det kommer selvfølgelig i tillegg til de hittil femten i ‘United’-serien. Det ville være fullstendig forståelig om de begynte å høres litt rutinepreget og repeterende ut.

Det er egentlig mindre forståelig at de faktisk ikke gjør det.

Nå er det stor forskjell på å være rutinert og på å la det gå rutine i det man gjør. Folkene i Hillsong er rutinerte i bøtter og spann, men likevel evner de å produsere låter som både oppleves som nye, og som tydelig viser at de fremdeles elsker det de driver med og baserer arbeidet på tilbedelse og tjeneste.

En energi og et engasjement som virkelig formidles og merkes

Resultatet er enda en plate full av potensielle – og mer eller mindre garanterte – nye lovsangshits.God Is Ableer i velkjent Hillsong-stil, men både variert, oppdatert og fullt av en energi og et engasjement som virkelig formidles og merkes på innspillingen. Det er låter som er lette å henge seg med på og som føles kjente – men uten at det bikker over ihørt-det-før-modus.

Tittellåten «God is Able» er en utvilsom vinner som vi helt sikkert vil høre igjen i ulike menigheter også her i Norge i månedene og årene fremover. Det samme gjelder noen av de nydelige balladene, som «My Heart Is Overwhelmed» og «Cry Of The Broken». Den herlige, oppløftende «Go» høres mest ut som den offisielle låten til et fotball-VM og blir kanskje ikke den mest utbredte allsangen hos oss, men er et deilig innslag midt i balladerekken.

Gjennom hele albumet går Guds allmakt og hvordan han kan – og skal – forandre livene til alle dem som velger å følge Jesus som en rød tråd i tekstene. Det gjørGod Is Abletil mer enn bare en musikalsk nytelse – det blir trosstyrkende.

PS: Hillsong pangstarter årets Europa-turné, «God Is Able European Tour 2011», med to konserter i Norge: Stavanger 2. september og Oslo 3. september.

Foto: Hillsong Music

CD:

Hillsong LIVE – God Is Able

Hillsong Music Australia (2011)