Jason Gray – Love Will Have The Final Word

Jason Gray – Love Will Have The Final Word

Et stort album fra en sterkt undervurdert kristen artist.  

Hørt

Jason Gray – Love Will Have The Final Word

Centricity Music (2014)

Som barn begynte Jason å stamme, og (slik som Moses) gikk han noen runder med Gud om sin tjeneste gjennom musikken. Men Gud lot ham være et eksempel på Guds styrke i vår svakhet. I dag bærer Jason en stor stemme som virkelig fortjener å bli hørt, og nå er han aktuell med albumet “Love Will Have The Final Word”.

For det er kjærlighet dette albumet handler om, men ikke innpakket med de vanlige klisjéene. Jason evner gjennom 11 låter å formidle store sannheter om Guds kjærlighet for oss og gjennom oss. Han sier selv: «It’s an album that recognizes our loneliest of lows and our most hopeful highs. It’s an album that knows when to show empathy, when to give advice, and when to just come alongside and grieve.»

et aldri så lite halleluja, og et aldri så lite plystrekor

Albumet sparkes i gang med gladsangen Laugh Out Loud som gjerne kan komplementere Tim Hughes sin klassikker Happy Day. “Yesterday I was an orphan, somehow today I belong to you.” Dette er grunn til et aldri så lite halleluja, og et aldri så lite plystrekor (noe jeg alltid har hatt lyst til å høre i lovsang). Det er et driv gjennom hele låta som drar oss rett videre inn i neste storhit. Når tambourinene og klappinga setter i gang allerede på første refreng av With Every Act Of Love er det vanskelig å ikke bli revet med. “God put a million million doors in the world for his love to walk through. One of those doors is you.” Med fraser som dettemå man bare like denne sangen.

Not Right Now, drar ned tempoet og pulsen senkes litt, for her er det tunge tider. Love Will Have The Final Word, følger opp i samme spor, sanger som snakker om hvordan man skal møte mennesker i sorg og hvor man selv skal rette fokuset i nød og sorg. Sistnevnte er en bønn om i sorgen å bli minnet på at det er kjærligheten er størst av alt. “When the ruins are all I see, remind me that it only means that love isn’t finished speaking yet.” Begin Again toucher samme tematikk, “It’s never too late for a new start. If you give God the pieces of your broken heart, when you come to the end you can begin again.”

You love me as I am , not as I should be

I Don’t Know How, handler om akkurat det tittelen sier. Kristenlivet – hvordan fikser man det? Det er ikke bare i forhold til andre mennesker at ting kan gå skeis, i forholdet vårt til Gud kan det også være vanskelig å vite hvordan en skal fikse ting. “Exiled from the promised land. I want to get back in, but I don’t know how.” Vi kan ikke annet enn å komme til Gud med det. En utrolig fin og ærlig bønn. As I Am er en ærlig nedelåt i samme tematikk. Når vi ikke fikser ting selv og bare vil gjemme oss bort er fortsatt Gud trofast: “You Love me as I am, not as I should be. With a love that conquers shame. Jesus, you are saving me”

The Best Days Of My Life huser et vitnesbyrd om Jasons liv med Gud, og fremtiden er ikke å frykte: “I won’t fear my story’s end because the author is my friend.” Refrenget her kunne vært plukket rett ifra en hvilken som helst boybandlåt stilmessig, men teksten er kanskje noe bedre enn hva man tradisjonelt forbinder med denne stilen.

En lek med ord og metaforer

Dette er et album man lett kan like, en herlig helhetlig musikalsk flyt og fullspekket med tekster som kan appelere til de fleste av oss. Ordene ikke er tilfeldig satt sammen, det er en lek med ord og metaforer, fullstappet med bibelske sannheter som er med på å peke på Guds kjærlighet. Et album som har vokst på meg gjennom uttallige gjennomlyttinger denne uka og som vil spilles mye dette året, i mange hjem.

Mine topp tre som du bør sjekke ut med én gang er As I Am, With Every Act of Love og Begin Again (…og Laugh Out Loud – vanskelig å bare velge tre her…)

Foto: jasongraymusic.com