Julefilmer

Julefilmer

Film er kos. Og jul er kos. Så hva med å se disse tre filmene i jula?

En julefortelling

Den er kjent.  Den er kjær. Og den er like god hver gang – og hver gang den fortelles på nytt. Charles Dickens’ julefortelling om kjipingen Scrooge er en evig klassiker med et flott budskap, som har blitt filmatisert et utall ganger. Så hva med å se Disneys nyeste utgave fra 2009? Animasjonsfilmen, med Jim Carrey i en hel rekke av rollene, er faktisk knakende god og stappa med julestemning.

Veien til Betlehem

Noen vil si  at den er litt pompøs. Kanskje det, men nå er jo ikke jula akkurat kjent for minimalisme, så det tåler man. Hovedsaken er at dette er en av de få gode filmene som faktisk tar for seg det egentlige julebudskapet. Så om du synes at jula får litt vel mye fokus på kos og kaker (selv om du egentlig trives med det), er denne filmen et passe kompromiss: Filmkos med mening.

The Passion Of The Christ

Det er ikke  akkurat julekos. Men det er viktig å huske på at jula ikke bare er slutten på ventetiden, den er også begynnelsen. Begynnelsen på Jesu gjerning på jorda, på kristendommen, og på den lange veien mot Golgata. Den egentlige slutten – og for så vidt en ny begynnelse den også – fant sted i påska. Så hva med å virkelig få julefokuset på rett plass? Dessuten varer jo jula til påske, uansett…

Sett:

En julefortelling
(originaltittel: A Christmas Carol)
ImageMovers/Walt Disney Pictures (2009)

Veien til Betlehem
(originaltittel: A Nativity Story)
New Line Cinema (2006)

The Passion Of The Christ
Icon Productions/Newmarket Films (2003)

Alle foto:  Filmweb.no