Mestermøter

Mestermøter

- Hver dag, kanskje?

IMestermøternbsp;skriverAlf Kjetil Walgermo mer utfyllende om de mindre kjente personlighetene i Bibelen. Han vier gjerne halvannen side i denne boken, til de som ellers er omtalt i halvannet vers i Bibelen.Mestermøterer en bok som på en original måte er med på å male et bilde av Jesus, og hvordan han møtte menneskene rundt seg.

Med noen enkle ord setter han stemningen

Hvordan var påsken, sett gjennom morderen og opprøreren Barabbas sine øyne? Hva tenkte gutten med to fisk og fem brød når kjendisen og forbildet Jesus spurte om å få matpakka hans, som mor hadde smørt til han? Hvordan påvirket det kvinnen at hun hadde hatt blødninger i tolv år?

Walgermo er en kunstner med ord, og klarer å fange deg inn i situasjonen med små detaljer. Han klarer å få frem det unike i hver situasjon. Med noen enkle ord setter han stemningen, og får frem hvordan disse hundre mindre kjente personene (kanskje) oppfatter Jesu ord og gjerning.

"Evangeliene forteller om hundre enkeltpersoner som møtte Jesus fra Nasaret. Lasarus er blant dem vi vet litt om, andre har vært ukjente for oss. Inntil nå." skriver han selv om boka.

Avsnittene i boka har perfekt lengde til en daglig andakt

Selv sier Walgermo at han ønsker å gi en "stemme til disse hundre personene som Jesus møtte". Og han klarer på en bra måte å formidle samtidsverdensbildet inn i en helt annen kultur (vår egen). Hva som vakte oppsikt, hva som var oppsiktsvekkende ved situasjonen. Detaljer kommer frem, som vi gjerne overser når vi leser Bibelen, og blir formidlet til oss på en måte vi kan forstå.

Avsnittene i boka har perfekt lengde til en daglig andakt. Til et friminutt. Til en tur på bussen. En dotur. En reklamepause. I tillegg står det til slutt bibelstedet som ligger til grunn for artikkelen. Det kan være lurt å lese dette i tillegg, gjerne først, slik at du ser hva som faktsik står i Bibelen, så du ikke blander det med hva Walgermo «dikter opp» rundt. For man må ha det i mente at dette er bare spekulativt. Det er lesehjelp, for å kunne sette noe i Bibelen i et perspektiv.

Anbefalt

Anbefalt er spalten hvor iTroleserne får tipse hverandre om noe som har gjort inntrykk. Og for øyeblikket er det andaktsbøker som står i fokus på iTro.

Dagens anbefaler er Bård Kristian Bøe.

Har du noe du brenner etter å anbefale for andre? Ta gjerne kontakt via itro@nlm.no.