Ny kristen musikk, Laget-podcast, kristen-influenser-kåring og et gratis tips til Vårt Lands nye tv-kanal

Ny kristen musikk, Laget-podcast, kristen-influenser-kåring og et gratis tips til Vårt Lands nye tv-kanal

Det kan være vanskelig å få med seg alle kulturnyheter, så vi har fulgt med og sjekket ut for deg.

Kulturtips

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.

Det dukker stadig opp nye podcaster, det kommer ny musikk og til og med kristne kåringer.

Her er noen ting vi særlig vil trekke frem denne måneden.

Skolelaget lager podcast

Våre venner i Laget har kastet seg på podcastbølgen! Og det er verdt å få med seg.

Tre episoder har allerede kommet ut, og temaer som har blitt tatt opp er bevis for Jesus, «Grill en humanetiker», troshistorier, ledere som faller og hvorfor Gud virker skjult.

Det er to team som bytter på å lage episodene, et guttelag fra Oslo og et jentelag fra Bergen. De første episodene kan anbefales, så følger vi spent med på fortsettelsen!

 

Kristen-influenser-kåring og tips til reality-konsept

Vårt Land gjør nå sitt for å sette kristen-Norge på influenser-kartet, når de nå er på jakt etter «Kristen-Norges viktigste influenser». 489 nominerte har blitt redusert til et finaleheat på fem kandidater som kan vinne den gjeve kåringen.

Vi i iTro-redaksjonen prøver å skjule den åpenbare bitterheten over ikke selv å bli nominert, og ønsker Lisa Børud, Thor Haavik, Sunniva Gylver, Egil Svartdahl og Trygve Skaug lykke til i konkurransen!

Vi regner samtidig med at Vårt Land, som er i gang med å starte en kristen TV-kanal, samtidig ser sitt snitt til å invitere dem alle med i realitykonseptet «71° nord – Kristen-Norges tøffeste kjendis», en konkurranse vi i iTro-redaksjonen selvsagt står klare til å sende en verdig deltager til.

 

Lisa Børud med ny podcastmakker

Selv om hun har mistet podcast-makker Amalie Snøløs, influerer Lisa Børud videre i en re-brandet versjon av den tidligere iTro-anbefalte podcasten Snøløs|Børud.

Nå har hun nemlig fått med seg ektemannen Chris-Michael, og fortsetter podcasten med ham ved sin side. Podcasten har naturlig nok endret navn, og kan nå søkes opp under navnet «Lisa & Chris».

Første episode kom ut på mandag, og her snakker Lisa & Chris blant annet om sine (og hverandres) gode og dårlige vaner, og alt annet mellom himmel og jord.

C.S. Lewis’ omvendelse blir film

En film om Narnia-skaper, vismann og trosforsvarer C.S. Lewis sin vandring fra ateisme til kristen tro skal bli film!

Vi i iTro er store fans av Lewis, og har skrevet flere saker om ham:

Kunne jeg laget russekortet mitt på nytt ville jeg trolig valgt et C.S. Lewis-sitat

C.S. Lewis – Han kjenner deg
C.S. Lewis – Hjemlengsel
C.S. Lewis – For hjerte og hjerne
Se det i øynene (C.S. Lewis)

Så vi venter spente på filmen, som foreløpig ikke har fått lanseringsdato, men produsentene håper den kan slippes senere i år.

 

Podcast om hverdagstro

Vi liker oss i podcastverden, og nevner også podden «HverdagsTRO» der Rune Tobiassen samtaler med andre kristne om, ja nettopp: tro i hverdagen. Her tas det opp temaer som tro i business, forvaltning av penger, bønn i motbakker og tro i sykdom.

 

Korte svenske videoer om den kristne tro

Stefan Gustavson og Olof Edsinger er to svenske trosforsvarere som går gjennom nøkkelpunkter i klassisk kristen tro, for å forklare det sentrale i troen i serien «Vad är det vi tror på?«.

Gjennom 5-8 minutter lange videoer går de gjennom temaer som «Hva er tro?», «Kjønn og seksualitet», «Bibelen – Guds ord?», «Skapelse eller evolusjon?» «Hva skjer etter døden?».

Dette gjør de med utgangspunkt i Den apostoliske trosbekjennelsen, siden den, som de sier selv «er den eldste sammenfatningen vi har av Det nye testamentet». Hvis du tåler å høre svensk og i tillegg er villig til å registrere en gratis bruker, ligger denne 24 episoder lange serien for dine føtter!

 

Mengder av musikk

Anbefalt av Maria Engås Halsne

Du finner all musikken nevnt i denne saken, og andre godbiter, i spillelista iTro – Highlights 2021, nederst i saken.

Musikkåret 2021 fortsetter godt. Det er store mengder kristen musikk som gis ut, derfor har vi hørt på det meste og trekker frem det vi mener du burde sjekke ut.

Lovsang
 • Tredje låt fra den nye UL-EPen som slippes i sin helhet til sommeren, Reckless Love, må sjekkes ut. Mulig jeg er litt inhabil, men denne versjonen av den kjente lovsangen får fram teksten på en helt fantastisk måte.
 • Albumet Breaking the Dawn av C3 NYC er fresht, har gode tekster og er ei plate som man husker i mylderet av fin lovsang.
 • Et par lovsanger i typisk lovsangsslagerstil må nevnes:
  • Every Victory (The Belonging Co & Danny Gokey)
  • I Will not Fear (Darlene Zschech & HopeUC)
  • God Who Listens (Chris Tomlin)
 • Hillsong Y&F sitt siste album, All of my best friends,  er også å finne i akustisk versjon.
Andre sjangere
 • Apollo LTD slapp et album som jeg nok kommer til å høre på utover våren. Nothing is Ordinary. Everything is Beautiful er et album som inneholder mange spennende lyder og melodiføringer. Inspirerende.
 • Et gledelig nytt bekjentskap er JUDAH. Albumet 7J er sårt, nært og med ærlige tekster. Her måtte alle 7 låtene inn på spillelista.
 • Remedy Drive, et rockeband med tyngde, slapp albumet Imago Amor. Dette er det siste albumet i en triologi av album som er dedikert til og samler inn penger til bekjempelse av det moderne slaveriet. God sak – men også meget godt album.
 • Mack Brock leverer et solid livealbum, med Cafe Sessions.
 • Brandon Lake har laget album dedikert til kona, Almond Eyes. Disse kjærlighetssangene er hverdagslige, men likevel nydelige.
 • Det er alltid spennende når ELEVATION RHYTHM gir ut nytt, og IYKYK fenger absolutt!
 • For de som elsker hiphop har Hulvey (ft. Lecrae & Svrcina) gitt ut en fet låt (Reasons), og Derek Minor har sluppet låt: Clean.
 • Kjente navn som Big Daddy Weave, Tobymac og We are Messengers har alle sluppet gode singler.
 • Liker du å sjekke ut de mindre kjente artistene? Eller de som treffer litt smalere? Sjekk ut disse:
  • Sanctuary av Abby Robertson
  • Blue Flower av The Gray Havens 
  • Brighter av DOE
  • Deilige remixer av låtene Story of our love og Momentum av Zoe Music. 
  • Instrumentalalbumet Arbor, der låtene har blomsternavn, av UPPERROOM.

 

 

Kulturtips

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.