Hva vil det si å være en mann?

Hva vil det si å være en mann?

3 idealer kristne menn kan strekke seg etter.

Guttesnakk

En gang i måneden er det Guttesnakk på iTro.

Hva vil det si å være en mann?

Hvis jeg stilte deg spørsmålet for noen tiår siden ville du kanskje svart: James Bond, Chuck Norris, Vin Diesel eller Rambo.

Hollywood har gjort en god jobb med å male bildet: du klarer deg selv, du banker opp folk som kommer i veien for deg og du ender opp med den peneste jenta.

I dag har pendelen svingt, og det å snakke om kjønnsroller er kontroversielt.

Men her er tre idealer kristne menn kan jobbe mot:

1. Å ha selvkontroll og gi

En mann er en som bringer styrke inn i alle områder av livet sitt. Det handler om selvkontroll. Uten selvkontroll, blir du kontrollert av alle eller alt som trykker på de rette knappene.

Den perfekte modellen for hva en mann er, er Jesus. For «Ingen har større kjærlighet enn den som gir livet sitt for vennene sine». Det handler om å gi livet sitt og leve selvoppofrende.

Lever du egoistisk, hvor livet kun handler om deg, er du mer gutt enn mann.

 

2. Å vite at de har det som trengs

De fleste menn jeg kjenner har et underliggende spørsmål: Har jeg det som skal til?

Hvordan vi svarer vil påvirke hvordan vi lever og hvordan vi har det med oss selv. Kanskje tenker du tanker som: «om jeg fikk bedre karakterer ville kanskje foreldrene mine være stoltere», eller «hvis jeg bare trente litt mer, ville jeg vært mer mann».

Det er ikke så viktig hvem du er eller hva slags evner du har, når Gud er med deg.

Dersom spørsmålet forblir ubesvart, vil det hjemsøke deg. Jeg tror den eneste måten spørsmålet kan møtes fullstendig er: «større er Han som er i meg».

Det er ikke så viktig hvem du er eller hva slags evner du har, når Gud er med deg. Det gjør også noe med initiativet ditt. Da er du ikke bare et termometer, men en termostat som setter temperaturen.

 

3. Å ha en solid karakter

I Høysangen sier kvinnen til sin elsker: «Ditt navn er den fineste olje».

På denne tiden var navn noe mer enn noe en ble kalt. Et navn var karakteren din, det beskrev det dypeste ved deg. Hun sier basically at: din karakter er hellig, og du har noe solid, dypt i deg.

Har du et navn? Ikke bare et navn foran mennesker, men foran Gud? Har du invitert Gud til å inngravere sin karakter dypt i deg?

Muskler, penger, suksess er kun overfladisk «mandighet». Gud ønsker å lede deg til sann mandighet, sann storhet, og inngravere sitt navn i deg. Husk at mennesker vil glemme navnet ditt, men Gud glemmer aldri.

 

Helten

Jeg elsker filmen Braveheart, der William Wallace sier «Alle menn dør, få menn lever egentlig».

De fleste menn jeg kjenner ønsker å spille helten. Som mann, trenger du å vite at du er sterk.

Å være en mann handler om å leve for andre og noe større enn seg selv.

Det handler ikke om å være en «selfmade man». En «selfmade man» er en ekstremt begrenset person, med få talenter. Om du ønsker å løpe fort, løp alene, men om du vil løpe langt, løp med venner.

Det handler om å finne sin plass, for da tar en ingen andre sin. Å være en mann handler om å leve for andre og noe større enn seg selv.

Pixabay

Guttesnakk

En gang i måneden er det Guttesnakk på iTro.