Sønn av Hamas

Sønn av Hamas

For en som er interessert i Midtøsten-konflikten er denne boka veldig lærerik.

Ved å bli «født inn i» terrororganisasjonen Hamas, har Mosab Hassan Yousef en utrolig gripende og sann historie å fortelle oss. Helt fra barndommen av har han sett Hamas fra innsiden. Faren til Mosab: Sheikh Hassan Yousef, er en av grunnleggerne til Hamas. Som barn lærer Mosab organisasjonen å kjenne, for at han en dag kanskje skal kunne overta farens rolle. Alt forandrer seg den dagen Israelske soldater tar Mosab til fange. I fengselet lages en avtale, og Mosab blir hemmelig agent, blant selvmordsbombere og terrorister, for Israel. Etter å ha vokst opp i Hamas, er dette en stor forskjell fra hans tidligere liv. Likevel kjenner han ennå på noe i samvittigheten. Et møte med Jesus endrer til slutt alt.

Den er lettlest og spennende

«Sønn av Hamas» er  en virkelig historie, fortalt i roman-form. Språket er enkelt, og det er ordforklaringer og kildehenvisninger i slutten av boka. For en som ikke er interessert i Midtøsten-konflikten er boken likevel grei å lese, siden den er lettlest og spennende.

For en som  er interessert i Midtøsten-konflikten er denne boka veldig lærerik. Vi får et bilde av konflikten fra en som har sett den fra innsiden. Dette bildet er et helt annet enn de vi får av norske medier. Mosab Yousef, som nå kalles «Joseph», har lært å elske sine fiender. Og gjennom denne boka viser han at til og med i en slik innviklet og vanskelig konflikt, er han kalt til å elske sine fiender. Det er enkelt og greitt det viktigste vi har å lære av Joseph.

Boken kan kanskje minne deg på å be for alle parter i denne vanskelige konflikten?

Konflikten i Midtøsten  er vanskelig. Nyhetsbildet til media er ikke nøytralt, og det er vanskelig å få et reelt bilde av konflikten. Nå som jeg har lest denne boken har jeg en helt annen forståelse for mennesker som Mosab. I stedet for å se dem på grusomme, onde mennesker – ser jeg mennesker som ikke vet bedre. Mennesker som aldri har fått noen annen sjanse. For det er det de er, mennesker som ikke har fått muligheten til å møte Jesus som deres personlige Frelser! Denne boken kan kanskje minne deg på å be for alle parter i denne vanskelige konflikten?

Foto: Hermon Forlag

Bok:

Sønn av Hamas

Forfatter: Mosab Hassan Yousef, Ron Brackin (medvirkende)

Hermon Forlag