Super Bowl 2015

Super Bowl 2015

Natt til mandag braker det løs!

Tips & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

I denne omgang gir Lars deg gode grunner til å se Super Bowl.

Visste du at dette er USAs mest sette TV-sending gjennom tidene. Med god margin troner Super Bowl over alle andre TV-sendinger i USA. År etter år.

Super Bowl er siste kamp for sesongen i den amerikanske fotballigaen, NFL. Vinneren av denne kampen går ut som «World Champions», inntil den neste vinneren krones på ny om et år.

Seahawks vs. Patriots

 I år står kampen om tittelen mellom de regjerende mesterne i Seattle Seahawks og New England Patriots. Det er to lag som har hatt favorittstempelet på seg gjennom store deler av sesongen, og det er ikke noen overraskelse at det er nettopp disse som står igjen til slutt.

Kampen vil stå mellom quarterback Tom Brady for Patriots mot et av ligaens beste forsvar i Seahawks. Quarterbacken er han som kaster ballen, og som regnes som lagets viktigste spiller. Klarer Brady å håndtere det Seahawks vil kaste mot ham, og ikke gjøre store feil, så vil Patriots mest sannsynlig kunne gå av med seieren.

Et klassisk David og Goliat-spill?

Patriots er i mine øyne favoritter, med en Tom Brady som allerede har vunnet Super Bowl tre ganger av de fem han har deltatt i. Dette blir hans sjette Super Bowl, og han blir den eneste spilleren som har spilt denne finalen seks ganger. Brady er allerede en levende legende i sporten.

En bør heller ikke glemme Seahawks quarterback, Russell Wilson, som nesten alltid leverer solide forestillinger. Han har bare spilt profesjonelt siden 2012, men har allerede rukket å vinne Super Bowl en gang. Han kan ikke bare stole på at forsvaret vil gjøre en god jobb, siden det tross alt er Tom Brady de spiller mot. Kan han klare å skvise ut sitt beste for anledningen? En klassisk oppvisning mellom David og Goliat, og spennende blir det helt sikkert!

Kjappe fakta:

Amerikansk fotball spilles på en bane som er 100 yards (91m). Kampen spilles gjennom fire omganger på 15 minutt hver. Mellom andre og tredje omgang er det en litt lengre pause, kjent som «halftime».

Under «halftime» er det duket for konsert, og i år er det Katy Perry som skal stå for showet.

Reklamepausene er et lite show i seg selv, og det må det nesten være når det i gjennomsnitt koster 4 millioner dollar å sende en filmsnutt på 30 sekunder.

Ni av ti av de mest sette TV-sendingene i amerikansk historie er Super Bowl-finaler.

I gjennomsnitt så 111,5 millioner mennesker fjorårets Super Bowl, som var ny rekord.

 

Om du er av typen nattdyr, og kunne tenke deg å se Super Bowl, så sendes kampen på Viasat 4 natt til mandag 2. februar. Selve kampen starter klokken 00:30. Erfaringen tilsier at en bør regne omtrent tre timer på å se ferdig en kamp, alt etter hvor jevnspilt den er og så videre. Jeg gleder meg!

Tips & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

I denne omgang gir Lars deg gode grunner til å se Super Bowl.